0616670516

KvK Startersdag van 02 november 2013

Op 6 november 2013

KvK Startersdag van 02 november 2013

Afgelopen zaterdag 02 november 2013 was de KvK startersdag in het Gelredome te Arnhem en MediaMaus was erbij. In deze serie van blogs zal beschrijven wat mijn ervaringen waren met de KvK startersdag, welke nieuwe contacten ik hier heb opgedaan en welke interessante informatie er op mijn pad is gekomen. KvK Startersdag van 02 november 2013
Tijdens dit event ben ik bij verschillende informatieve, inspirerende en motiverende workshops geweest die mij veel ondernemersenergie hebben gegeven. In dit artikel zal ik een beschrijving geven van hoe de dag is verlopen.

De gevolgde workshops worden kort samengevat behandeld in dit bericht, voor de uitgewerkte samenvatting van de workshops kun je op de link klikken bij de desbetreffende workshop. Je kunt deze berichten tevens terug vinden op de nieuwspagina van MediaMaus in deze serie van 4 blogs.

11.15 – 11.30

Kwam ik aan op de KvK startersdag waar ik vriendelijk werd begroet, een plattegrond kreeg met de workshop planning en ik één gratis koffie muntje ontving. Uit de eerste indruk kon ik opmaken dat alles goed was geregeld op het gebied van voorzieningen, de overzichtelijke indeling en het behulpzame personeel. Er waren veel (startende) ondernemers waarmee je de mogelijkheid had om laagdrempelig te netwerken. Bij aankomst had ik hier geen tijd voor aangezien ik direct door moest naar de 1e workshop van de dag in zaal 3.

11.30 – 12.30

De eerste workshop van de dag werd gegeven door Jos Borsboom van Syntens en had de volgende titel: “Hoe zet ik social media in om mijn business te versterken?”. Tijdens deze workshop hebben we veel informatie ontvangen over de mogelijkheden van social media voor een organisatie, wat men nu wel en juist niet moet doen met de ingezette social media kanalen en welke veel gebruikte kanalen er zijn. Tot slot is er informatie verschaft over de mogelijke tools om de social media kanalen te monitoren en om je ROI te bepalen.
Lees meer over deze workshop…

12.30 – 13.00

Na de eerste workshop met bruikbare informatie ben ik even koffie halen gaan halen en ben rustig langs de verschillende stands gelopen op de promenade. Hier heb ik onder andere informatie ingewonnen over netwerken en tips voor zzp’ers die iedere ondernemer in het MKB zou moeten weten. Echter om 13.00 was alweer de volgende workshop van de dag dus ben ik richting zaal 2 gelopen.

13.00 – 13.45

De tweede workshop van de dag werd gegeven door Duco Scholtanus van Scholtanus bedrijfsadvies en had de volgende titel: “Netwerken doe je zo!”. Tijdens deze workshop hebben we veel inzichten ontvangen over de zin en onzin van ondernemen, hoe je het beste een eerste indruk maakt, welke doelen je moet stellen voor het netwerken, hoe je een netwerk slim kunt organiseren en hoe je hier blijvend effect uit kunt halen. Dit was een workshop met veel handige tips en toepasbare informatie voor effectief netwerken. Tijdens een oefening in deze workshop ben ik ook in contact gekomen met Nick Smeek van Composer for media en misschien kunnen we iets voor elkaar betekenen in de toekomst.
Lees meer over deze workshop…

14.00 – 15.00

In de tussentijd had ik enkele Tweets verzonden over de KvK startersdag en de workshops waar ik aanwezig was. Via Twitter ben ik hierdoor in contact gekomen met Amanda van der Linden van De conversie optimalisatie specialist en spraken we af om even te praten in de bar op de 3e verdieping. Tevens had ik afgesproken met Mike Nuijs van Social Media Goeroe en Jeroen Verhoeven van Beatmixen.

We hadden met zijn vieren een goed gesprek, waar ieder zijn kwaliteiten in kaart heeft gebracht, we hebben gepraat over hoe we tot het ondernemen zijn gekomen en wat we willen bereiken met onze organisaties. Aan het einde heb ik afgesproken om met Mike Nuijs en Jeroen Verhoeven nog een keer te sparren onder het genot van een biertje.

Met Amanda van der Linden ga ik samenwerken op het gebied van marketing psychologie en het verhogen van de conversie. Na het gesprek en het delen van onze contactinformatie, ging iedereen zijn eigen kant op en ik ging naar de laatste workshop van de dag.

15.00 – 16.00

De laatste workshop van de dag werd gegeven door Arnold Vanderlyde en had de titel: “Fighting for succes”. Vooral deze laatste workshop heeft mij veel nieuwe inspiratie en ondernemersenergie gegeven. Arnold Vanderlyde is een echte motivational speaker die met veel energie, plezier en overtuiging de workshop heeft gegeven, wat zeer aanstekelijk werkt. Deze workshop heeft mij aan het denken gezet en een flinke boost gegeven op het gebied van plezier, energie, motivatie, moraal en de positieve houding ten opzicht van het ondernemerschap.
Lees meer over deze workshop…

16.15 – 17.00

De KvK startersdag was afgelopen en in de bus naar huis ben ik heel verassend nog in contact gekomen met Suzan van Drunen, ze heeft de intentie om te starten als tekstschrijver en als vertaler van Franse teksten naar het Nederlands. Tevens wil ze ondernemers helpen bij het verbeteren van Nederlandse teksten voor zowel online- als offline communicatie uitingen. Tijdens dit gesprek hebben we Informatie uitgewisseld en misschien kunnen we in de toekomst samenwerken.

Door de workshops en enkele goede gesprekken met mede-ondernemers heb ik veel ondernemersenergie, inzichten en ideeën gekregen. Nu heb een beter beeld over welke kant ik met MediaMaus op wil gaan en hoe ik dit ga verwezenlijken.

Kortom het was een productieve topdag die ik iedere ondernemer kan aanraden om te bezoeken. Alleen al voor de verkregen informatie, inzichten, energie en de laagdrempelige netwerkmogelijkheden. Je gaat met een goed gevoel, nieuwe ideeën en contacten naar huis.

Hierbij bedank ik iedereen die deze dag mede mogelijk heeft gemaakt. Houd de website en social media kanalen van MediaMaus in de gaten, waar ik de verkregen informatie uit de workshops zal posten.

Heb je iets gehad aan de informatie in dit artikel? Heb je vragen of opmerkingen? Dan zie ik graag een reactie van je tegemoet. Onderaan dit bericht is er de mogelijkheid voor je om jouw reactie te plaatsen of stuur een mail naar info@mediamaus.nl.

Met vriendelijke groet,
Maurice De Busschere

Gerelateerde Berichten

  • Door Maurice De Busschere  0 Reacties   
  • kvk startersdag, netwerken, seo zoekmachine optimalisatie, social media strategie, webdesign maken, website maken, wordpress, workshop

    0 Comments

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *