0616670516

MediaMaus April Update 2017

Op 31 mei 2017

MediaMaus April Update 2017

De maanden schieten voorbij dit jaar en hierbij presenteer ik alweer de vierde MediaMaus update.
Er is wederom hard gewerkt, ik heb zowel zakelijk als privé een aantal mooie momenten meegemaakt en daar vertel ik je graag meer over in deze blog. Helaas heb ik de blog niet aan het begin van deze maand online kunnen krijgen door de vele werkzaamheden, maar wat in het vat zit verzuurt niet. Kortom dit is de MediaMaus april update met alle ins en outs van de afgelopen maand, ik wens je veel leesplezier!

In deze blog zal ik jullie onder andere vertellen over hoe de succesvolle samenwerking met DGOC verloopt, hoe ik een aantal klanten van mij heb mogen helpen met hun online aanwezigheid, welke werkzaamheden er allemaal in de planning staan en als laatste sluit ik zoals iedere maand af met een stukje over hoe het met mij persoonlijk gaat.

1.0 Gerealiseerde werkzaamheden

Logo DGOC websites
De samenwerking met De Groot Online Consultancy (DGOC) verloopt uiterst voorspoedig. Dagelijks hebben wij contact over de lopende opdrachten via verschillende kanalen. Wij houden elkaar op de hoogte van de voortgang van de verschillende projecten die wij aan het ontwikkelen zijn en geregeld krijg ik uitdagende opdrachten die buiten de DGOC websites samenwerking vallen. Daarnaast bied ik technische ondersteuning en support bij ieder digitaal vraagstuk.

PaardenInzicht Logo
In de voorgaande blog stond er al dat wij de eerste website van de DGOC websites samenwerking hebben afgerond. De website van PaardenInzicht staat nu live. De laatste feedback hebben wij doorgevoerd, de puntjes op de i gezet en alles verhuisd naar de nieuwe omgeving. Door het regelmatig uitvoeren van werkzaamheden zoals verhuizingen, merk ik wel dat ik hier meer handigheid in krijg en dat het zonder enig probleem steeds sneller/soepeler verloopt. Het is super fijn dat wij al een aantal positieve reacties hebben mogen ontvangen over het eindresultaat.

In Kennis Logo
De WordPress website op maat voor In Kennis staat klaar voor de verhuizing naar de live omgeving. De laatste feedback is doorgevoerd en binnenkort kun je de website bekijken via de voorgaande link.

Gifity Logo
Net zoals de voorgaande website zit de website van Gifity in de afrondende fase. Ook hier is de laatste feedback doorgevoerd, de nieuwe website is helemaal van nu en klaar voor de toekomst. Binnenkort kun je de website bekijken via de voorgaande link.

Logo Waldo Brownie
Voor Waldo Brownie hebben DGOC en ik een WordPress website/webshop op maat neergezet waarbij het water je in de mond loopt. Het is een mooi online platform geworden voor echte chocolade en brownie liefhebbers. De klant was uiterst tevreden en wij hebben door een intense samenwerking, binnen no time de website/webshop opgezet. De brownies waren overheerlijk en wij zijn blij om te horen dat alle betrokken partijen tevreden zijn met het eindresultaat.

Broekmans Patisserie BV logo
Na de opdracht voor Waldo Brownie hebben wij binnen het DGOC websites samenwerkingsverband ook de opdracht gekregen om de WordPress website op maat te ontwikkelen voor Broekmans Patisserie BV. Broekmans Patisserie BV is sinds 1923 al een begrip in Venlo en omstreken. Aan het einde van deze maand hebben wij een opzet gemaakt en aan de hand van de wensen, de huidige website en het aangeleverde materiaal. Wij gaan een online platform op maat neerzetten, waar mensen terecht kunnen voor de lekkerste banket- en chocoladeproducten.

logo bootcamp4kids
In de voorgaande blog was er al te lezen dat ik via DGOC in contact ben gekomen met Annet Bootsma van Bootcamp4Kids. Ook deze maand zijn wij weer volop aan de slag geweest met het werken aan het verbeteren van de website. Geregeld hebben Annet en ik contact via Skype om ervoor te zorgen dat alles naar wens online komt te staan. Met betrekking tot de online marketing van de website, heb ik geregeld contact met Ivo Swinkels van DGOC. Deze website staat los van de DGOC websites samenwerking en ik heb voor Annet een onderhoudscontract opgesteld voor directe support, aanpassingen aan de website en het beheer van de website. Annet, DGOC en ik zijn nu aan het kijken naar hoe wij onder andere het boekingsproces kunnen optimaliseren, waar er nog verbeteringen binnen de website mogelijk zijn, hoe wij de conversie kunnen verhogen en hoe wij de online zichtbaarheid van Bootcamp4kids kunnen verbeteren. Al met al is dit een zeer uitdagend project en hebben wij een uitstekende samenwerking.

logo Lentiggini swimwear Logo Mila Beach
Deze maand heb ik ook een begin gemaakt aan de ontwikkeling van de website voor het modebedrijf Lentiggini. Lentiggini swimwear is een onderdeel van het bedrijf van Gennip Textiles BV die zich volledig richten op zwemkleding voor vrouwen, mannen en kinderen. Het webdesign is geheel op maat gemaakt door een grafisch ontwerper en de wensen zijn op papier gezet. Nu is het aan mij de taak om het webdesign en de wensen te vertalen naar een WordPress website op maat. De ontwikkeling schiet in ieder geval al aardig op. Wanneer dit project is afgerond, kan ik aan de slag met de realisatie van de WordPress website voor Mila Beach. Mila Beach is tevens een onderdeel van het bedrijf van Gennip Textiles BV en richt zich vooral op strandkleding voor vrouwen.

Judy Gerritsen visitekaartje
Judy Gerritsen had ik onder andere al eerder gesproken bij een netwerkmeeting van The Ambassador House, afgelopen maand heeft Judy met mij contact opgenomen met de vraag of ik even naar haar WordPress website wou kijken om een probleempje op te lossen. Het delen van de blogs via social media verliep niet zoals Judy het voor ogen had. Het kostte even wat uitzoekwerk maar het probleempje is opgelost. De berichten worden nu online gedeeld met een foto, een link in de titel en een kleine samenvatting van het bericht. Judy Gerritsen was er uiteindelijk zeer blij mee en dankbaar voor de snelle service. Binnenkort maken wij een afspraak om even bij elkaar te komen. Tijdens deze afspraak gaan wij goed kijken hoe wij de website verder kunnen optimaliseren voor de zoekmachine en zal ik Judy voorzien van advies over het toepassen van SEO in de online marketing communicatie.

Bij mijn bestaande klanten heb ik nog een aantal kleine werkzaamheden uitgevoerd. Hierbij heb ik een aantal reparatiewerkzaamheden verricht en een paar probleempjes opgelost, om ervoor te zorgen dat de websites goed blijven draaien. Daarnaast heb ik berichten en andere content online geplaatst om ervoor te zorgen dat ze online aanwezig zijn en de website in leven blijft. Vervolgens kan men deze informatie weer delen met het sociale netwerk. Er zijn een aantal visuele aanpassingen gedaan, ik heb van iedere website een backup gemaakt en ik heb de websites voorzien van updates (aangezien er weer nieuwe versies van WordPress, de thema’s en plugins beschikbaar waren).

2.0 Momenteel bezig met… & Opdrachten die eraan komen

In het volgende overzicht binnen de april update van MediaMaus zal ik even aangeven met welke projecten ik momenteel nog meer mee bezig ben en welke opdrachten in de planning staan voor de komende tijd.

EquiNL Logo
De website van EquiNL is nog volop in ontwikkeling. Voor deze klant heb ik 2 kleine demo websites opgezet waaruit een keuze kon worden gemaakt. Daarnaast heb ik het oude logo aangepast en voorzien van een nieuwe kleurstelling. De content die binnen de reeds ontwikkelde website stond, heb ik verplaatst naar de nieuwe omgeving waar de uitgekozen demo website staat. Het is nu nog even wachten op de input van de klant met betrekking tot het design, de content en de functionaliteiten van de website. Wanneer alles op papier staat en de content is aangeleverd, dan kan ik verder met de realisatie.

Happy Swim logo
De werkzaamheden voor Happy Swim zitten in de afrondende fase en wij hebben hierbij nauw contact over de voortgang. Na de ontwikkeling van de nieuwe functionaliteiten en het verder optimaliseren van de website voor de zoekmachine, zal er een training plaatsvinden ten behoeve van het gebruiken van een aantal nieuwe functionaliteiten. Tevens ga ik advies geven over hoe de klant zelf aan de groei van de website en de online zichtbaarheid kan werken, in combinatie met de zoekmachine optimalisatie. Deze maand heb ik al wel voor Happy Swim het contactformulier aangepast voor een gratis proefles bij Boshoek op de Veluwe. Door de updates van onder andere WordPress en het thema, heb ik ook een spoedreparatie moeten verrichten. Een aantal zaken stonden schots en scheef, dit heb ik allemaal aangepast na de updates. Ook heb ik een zogenaamd Child theme aangemaakt om toekomstige fouten door updates te voorkomen. Dit was een zeer leerzame ervaring, waar ik in de toekomst ongetwijfeld vaker mee te maken krijg, maar ik heb nu een goede oplossing gevonden.

Sport en Massage logo
Door privé omstandigheden staat het project voor Sport en Massage momenteel nog even on hold. Momenteel heeft de klant al wel een keuze kunnen maken in de kleuren die wij gaan gebruiken voor zowel het logo als de website. Daarnaast is de klant alvast aan de slag gegaan met de teksten en de foto’s die op de website moeten komen. Binnenkort hebben wij een afspraak om een tijdsplan te maken voor de komende periode en om de wensen met betrekking tot het logo voor ogen te krijgen. Dan kan ik starten met het ontwikkelen van het logo en wanneer de klant er klaar voor is dan zal ik starten met de realisatie van de website.

Buschtradingcompany logo
Voor een bestaande klant van mij mag ik binnenkort de website gaan vernieuwen van Busch Trading Company. Voorlopig staat dit project nog even in de steigers aangezien het geen prioriteit is voor de klant. Wanneer het drukke seizoen voorbij is gaan wij even samen zitten om de wensen op papier te zetten. Daarna zal ik een geheel nieuwe WordPress website op maat realiseren.

Taalchecken logo
Een netwerkrelatie van mij van het bedrijf Taalchecken, heeft het momenteel erg druk en binnen afzienbare tijd mag ik de website vernieuwen. Op het moment dat de gegevens zijn verzameld en de wensen op papier staan dan kan ik starten met de werkzaamheden.

Brandpepper logo Ira Couture Logo
Via de organisatie Brandpepper, waar ik in het verleden al zaken mee heb gedaan, ben ik in contact gekomen met het bedrijf Ira Couture. Mij is gevraagd om de productie van de nieuwe WordPress website met een WooCommerce webshop af te ronden. Ik heb de eerste gesprekken gevoerd met zowel BrandPepper als Ira Couture. Er moet nog een hoop gebeuren maar ik ben positief gestemd over de samenwerking en ik ben ervan overtuigd dat ik de klant kan helpen om de ontwikkeling van het online platform tot een goed einde te brengen. Wanneer er duidelijke projectafspraken zijn gemaakt, zal ik starten met deze opdracht.

Het eerste onderhoudscontract is opgesteld en verstuurd naar een klant van mij. Er was even wat onderzoek nodig om te kijken, wat er nu allemaal in het onderhoudscontract moest komen te staan, wat ik versta onder het onderhoud & beheer en welke prijzen ik hiervoor het beste kan hanteren. Momenteel wacht ik nog op feedback van de klant en kan ik aan de hand van deze feedback, het contract verder optimaliseren voor andere klanten. Dit onderhoudscontract ga ik aanbieden bij al mijn klanten.

Via de DGOC websites samenwerking zijn er ook nog een aantal projecten die in de planning staan om op maat te realiseren. Het concept loopt goed en de communicatie onderling is uitstekend. Binnenkort gaan wij even evalueren hoe het nu gaat. Ook kijken wij waar er mogelijk verbetering nodig is en hoe we verder kunnen gaan knallen op een gestructureerde en overzichtelijke manier, voor zowel MediaMaus als DGOC. Het zou mooi zijn als wij het concept verder kunnen uitbouwen en nog meer mensen van dienst mogen zijn. Hier vertel ik jullie de volgende maand graag meer over.

3.0 Overige zaken en Privé

In dit hoofdstuk zal ik even een aantal overige zaken belichten, hoe het met mij gaat op privé gebied en welke ontspannende dingen ik heb gedaan/beleefd. Uiteraard vertel ik je daar graag meer over.

Online Assistants logo
Deze maand heb ik een aantal productieve afspraken gehad met het bedrijf Online Assistants. Een online marketing en webontwikkeling bureau in Elst. Online Assistants is een jong en dynamisch nieuw bedrijf. Wij hebben het tijdens de afspraken gehad over een mogelijke samenwerking met betrekking tot zoekmachine optimalisatie en linkbuilding. Volgende maand gaan wij rond de tafel zitten om een aantal zaken concreet op papier te zetten.

Geregeld spreek ik af met Aleksandr Stommels en zo ook deze maand weer. Aleksandr is een zeer bedreven persoon die als doel heeft om beleidsadviseur te worden en zich vooral verdiept in de politiek. Vooral zet hij zich in om de uitval van MBO’ers in het HBO te verminderen. Wij hebben het tijdens de gesprekken over de laatste ontwikkelingen in ons leven, waar wij elkaar kunnen helpen en wij geven elkaar advies om te groeien naar het volgende level op basis van onze expertises/ervaringen. Ik ben zeer dankbaar voor deze gesprekken & brainstormsessies.

Deze maand heb ik uiteraard met mijn familie Pasen gevierd, het was gezellig, wij hebben heerlijk gegeten en zoals vele andere (denk ik) weer het gourmetstel van de zolder gehaald. Het is altijd fijn om tijdens deze feestdagen tot rust te komen en te genieten van het samenzijn met de familie. Naast de Pasen ben ik met de familie tijdens koningsdag naar de rommelmarkt geweest en hebben wij een hoop spulletjes voor mijn nichtje weten te bemachtigen voor een klein prijsje. Met de vriendengroep heb ik een goed feestje gevierd tijdens de koningsnacht & koningsdag in Arnhem. Het weer was aardig, natuurlijk was het druk en iedereen had een goed humeur. Kortom de feestdagen ben ik zeer zeker goed doorgekomen.

The Ambassador House logo
Zoals jullie wellicht al weten, ben ik ambassadeur bij The Ambassador House. Er was een klein probleem ontstaan bij de website en dit heb ik weten op te lossen. Wij hebben een sterk concept neergezet dat wij in de markt willen zetten alleen staat de groei van The Ambassador House door omstandigheden even on hold. Wanneer wij weer volop aan de slag gaan met de verdere ontwikkeling van The Ambassador House dan kom ik hier zeker even op terug.

Voor mijn nichtje Hailey heb ik deze maand de schilderijen afgemaakt, voor op haar kamer en ik heb al een aantal mooie complimenten gekregen. Mijn zusje en zwager zijn er super blij mee. Ook heb ik gezien dat Hailey er met grote ogen en een glimlach naar kijkt. Alle tijd en energie die ik er dus in heb gestoken, is meer dan de moeite waard. Zelf vindt ik het eindresultaat ook erg mooi en ik ben blij met de positieve reacties. Met Hailey gaat overigens ook alles prima, ze ontwikkeld zich hartstikke goed en het kleine meisje wordt snel groot.

SC Elistha
Het voetbalseizoen is helaas alweer bijna ten einde maar ik heb echt een geweldige tijd bij Elistha 4. Elke week gaan wij vol goede moed op pad en het is heerlijk om weer te sporten in teamverband. De resultaten zijn op sportief gebied weliswaar niet altijd even goed en we doen ons best maar dat mag de pret niet drukken. Het is een gezellig team, er wordt veel gelachen en er is geen team in de competitie dat de 3e helft van ons wint. Natuurlijk ga je voetballen om te winnen en hoop je een resultaat te pakken, maar gezelligheid en kameraadschap zijn zeker net zo belangrijk.

Michael Pilarczyk logo
Ondertussen blijf ik na het volgen van de cursus “Your roadmap to Success and Happiness” van Michael Pilarczyk bezig met mijn gezondheid en mijn persoonlijke ontwikkeling. Door de zaken die ik heb geleerd binnen de cursus, ben ik vooral bezig om meer rust en structuur te creëren in mijn leven. Ik leer steeds beter om te gaan met stress, druk en negativiteit. Ik geniet meer en ben dankbaar voor de mooie momenten & ervaringen in het leven.

Bedankt voor het lezen van deze MediaMaus april update!

Zoals je hebt kunnen lezen in deze blog, heb ik deze maand wederom een drukke tijd gehad met vele uitdagende projecten. Gezien de opdrachten, de “kleine” werkzaamheden en het goed lopende samenwerkingsverband met DGOC is het nu essentieel om meer structuur aan te brengen.
Hiervoor ga ik een duidelijke planning maken die ik ook communiceer richting mijn klanten, ik ga werken met checklists en prioriteiten stellen. Door op deze manier te werken, weten de klanten waar ze aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten.

Tevens creëer ik voor mijzelf meer overzicht en rust. Ik kan mijzelf niet in tienen delen (daar ben ik wel achter gekomen) en door veel te multitasken, ben je snel afgeleid, wat de uiteindelijke resultaten niet ten goede komt. Er zijn een aantal zaken die moeten veranderen of geautomatiseerd moeten worden, om te kunnen groeien naar het volgende level, om meer mensen te kunnen helpen en om meer omzet te genereren.
In principe wil ik iedereen helpen maar dit zorgt er wel voor dat ik mijzelf vaak wegcijfer, dat ik roofbouw pleeg op mijzelf en te weinig rust pak. Bij hard werken moet je ook hard ontspannen en dit ga ik nu zeker inplannen. Ik moet vaker nee leren zeggen, eventueel mijn prijzen aanpassen en minder zaken voor niets doen.

Het grote voordeel van werkzaamheden die je niet zo vaak verricht en mogelijke fouten die ontstaan binnen een website, is dat je weer nieuwe dingen leert. Door een gedegen online onderzoek te doen (want vaak ben je niet de eerste die tegen hetzelfde probleem aanloopt) en door navraag te doen binnen mijn netwerk kun je veel leren van anderen.

Wat ik deze maand voornamelijk heb geleerd is:

 • Dat is steeds handiger word in het verhuizen van websites en het gaat sneller;
 • Ik heb geleerd hoe je een Child Theme kunt maken nadat er al aanpassingen zijn gedaan aan een website;
 • Door de verschillende webshop werkzaamheden krijg ik steeds meer kennis van WooCommerce webshops;
 • Als laatste heb ik door een tweetal opdrachten geleerd om te werken met verschillende boekingssystemen.

Naast het feit dat ik veel leer van de bovenstaande werkzaamheden, blijf ik door het lezen van informatie online en het bekijken van video’s op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen mijn vakgebied, ik doe kennis op van het werken met nieuwe website/webshop functionaliteiten leren en volg geregeld online tutorials. Dit is allemaal zeer interessant en je moet jezelf blijven ontwikkelen, want stilstand is achteruitgang en vooral binnen de snelle ontwikkelingen van de webdevelopment branche.

Op privé gebied gaat het mij ook voor de wind en heb ik een aantal mooie dingen beleefd die mij voor altijd bij zullen blijven. Via deze weg wil ik mijn dankbaarheid uitspreken voor de fijne samenwerking met DGOC, mijn netwerkpartners, mijn klanten en de complimenten die ik van hun heb mogen ontvangen over zowel de gerealiseerde producten als de samenwerking.

Graag bedank ik ook mijn sociale netwerk voor de fijne gesprekken, de adviezen, het meedenken met de groei van MediaMaus, de hulp bij enkele technische vraagstukken en de mond op mond reclame die ertoe heeft geleidt dat ik een aantal nieuwe leads/opdrachten heb gekregen.
Misschien nog wel het allerbelangrijkste zijn voor mij mijn kennissen, vrienden en familie die onvoorwaardelijk voor mij klaarstaan, waarmee ik een goed gesprek kan voeren, die ervoor zorgen dat ik mij ontwikkel als persoon, waar ik geregeld ontspannen dingen mee doe, die mij plezier in het leven geven en die mij een hele leuke tijd bezorgen.

Deze afgelopen maanden hebben alles in zich, voldoening, geluk, een trots gevoel, persoonlijke groei, zakelijke groei, een zelfvertrouwen boost, verbetering van de gezondheid, een mindset switch, een duidelijke toekomstvisie, plezier, liefde, een lach en een traan, kortom bedankt iedereen voor deze geweldige tijd!

Gerelateerde Berichten

 • Door Maurice De Busschere  2 Reacties   1
 • Aleksandr Stommels, April, Automatiseren, Beheer, Blog, Boekingssysteem, Bootcamp4Kids, Brandpepper, Broekmans Patisserie BV, Busch Trading Company, Child Theme, Content, DGOC, DGOC websites, diensten, EquiNL, Functionaliteiten, Geluk, Gezondheid, Gifity, Hailey, Happy Swim, HBO, In Kennis, Ira Couture, Judy Gerritsen, Klanten, Koningsdag, Lentiggini, Leren, Liefde, MBO, MediaMaus, Michael Pilarczyk, Mila Beach, mindset, Mond op mond, Multitasken, netwerkpartners, Onderhoud, Online Assistants, online marketing, Ontspanning, PaardenInzicht, Pasen, persoonlijke groei, Plezier, plugin, Producten, Reclame, Samenwerking, Samenwerkingsverband, sc Elistha, seo zoekmachine optimalisatie, Skype, social media, Sociale Netwerk, Sport en Massage, Taalchecken, The Ambassador House, Thema, Toekomstvisie, Trots, Update, Vakgebied, Van Gennip Textiles BV, Verhuizingen, Voldoening, Waldo Brownie, Webdesign, Webontwikkeling, Wendy Loos, WooCommerce webshop, WordPress website, your roadmap to success and happiness, zakelijke groei, Zelfvertrouwen

  2 Comments

  Posted by Herman Wieser on
  • jun 2 2017
  Beantwoorden  
  Wat een heerlijk blog weer, Maurice. En fijn hoe goed jij 'draait'! Onze klus zit nog steeds in het vat, waar het niet verzuurt. Maar - om je een indruk te geven van de drukte bij TAALchecken.nl - dit is het eerste weekend in 3 weken, dat ik bewust even niet werk. Het was "de marathon lopen...!". Zakelijk prima dus, en overigens privé ook alles goed. Nogmaals dank voor je blog. En we spreken elkaar! Groeten uit Hengelo!
   Posted by Maurice De Busschere on
   • jun 6 2017
   Beantwoorden  
   Bedankt voor de mooie woorden Herman. Zo te lezen loopt bij jou ook alles op rolletjes. Goed bezig en een weekendje vrij had je zeker verdient! Graag gedaan wat betreft de blog en ik hoor van je wanneer je er klaar voor bent om samen aan de slag te gaan. Groeten uit Elst!

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *