0616670516

MediaMaus december update

Op 31 december 2013

MediaMaus december update

December was een tumultueuze maand met de verschillende feestdagen zoals Sinterklaas, kerst en oud & nieuw. Vervolgens kreeg mijn primaire doelgroep vakantie waardoor ze onbereikbaar zijn en op persoonlijk gebied overleed mijn opa op 86 jarige leeftijd. Al met al was het een drukke maand en in deze update zal ik de belangrijkste gebeurtenissen beschrijven.

MediaMaus update

Sinterklaasviering

De maand begon met de Sinterklaasviering, hiervoor heb ik verschillende blogberichten verstuurd op social media om iedereen een fijne 5 december te wensen.
Zelf ben ik nu voor het 9e jaar actief geweest als zwarte piet.
Hierbij ben ik op een basisschool, bij een bejaardenhuis en verschillende huisbezoeken geweest waar weer veel kinderen en ouderen zijn blij gemaakt met een bezoek van de Sint.
Het was wederom een leuke ervaring en ik doe volgend jaar zeker weer mee, mits ik niet als regenboogpiet over straat hoef.

Afspraak Manon Toma – Graphic Genetic

In december heb ik een goed gesprek gehad met Manon Toma van Graphic Genetic. Hier hebben we besproken wat we voor elkaar kunnen betekenen en we zijn van mening dat we een waardevolle samenwerking tegemoet kunnen gaan.
Manon Toma is een expert op het gebied van grafisch ontwerp en het maken van vector afbeeldingen. Deze bepaalde stijl past goed bij mijn doelgroep en mocht ik van haar diensten gebruik willen maken dan kan ik een beroep op haar doen.
Manon Toma heeft echter al een samenwerkingsverband met een webontwikkelaar. Mocht haar vaste website ontwikkelaar geen tijd hebben dan weet ze mij te vinden en kan ze gebruik maken van de verschillende diensten van MediaMaus.

Afspraak Ron van Hoeven

Tevens heb ik in december een fijn gesprek gehad met Ron van Hoeven van OBS Stap voor Stap. Ron van Hoeven is voor mij een goede sparringpartner en eeen ondernemer in hart en nieren. Gezamenlijk hebben we de voortgang van MediaMaus besproken en heeft Ron van Hoeven mij voorzien van bruikbare tips.
Voor de koude acquisitie heb ik een e-mail opgesteld en verstuurd naar verschillende scholen in de omgeving. Ron van Hoeven heeft de mail gelezen voorzien van feedback, wanneer ik de mail heb aangepast dan kan ik hem naar Ron van Hoeven verzenden en zal hij hier nogmaals naar kijken.
De reeds verstuurde mails volg ik na de vakantie op aangezien de doelgroep niet aanwezig is op dit moment.

Overleiden van opa

Helaas heeft er in december ook een minder prettige gebeurtenis plaatsgevonden en is mijn opa op 86 jarige leeftijd op 12-12-13 overleden. Hij heeft een goed leven gehad en is nu weer bij mijn oma. Hij liep al een tijdje rond met lichamelijke klachten en is na een kort ziekbed vredig heengegaan, met als afsluiting een mooie crematie ceremonie.

Gesprek met Chelsea en Mike

Deze maand heb ik een meeting gehad met Chelsea Bosters en Mike Nuijs. Dit was een goed gesprek waar de ruimte was om elkaar vragen te stellen over de meest uiteenlopende onderwerpen rondom webontwikkeling. Tevens hebben we gekeken waar we elkaar ondersteuning in kunnen bieden.
Deze bijeenkomst was goed om de samenwerking te versterken en om synergie te creëren.
Voor online marketing gerelateerde zaken kunnen we bij Chelsea terecht en voor social media vragen kunnen we Mike contacteren. Voor website ontwikkeling, WordPress en SEO kunnen de heren met mij contact opnemen.
Persoonlijk ben ik blij met onze samenwerking, hoop ik dat deze samenwerking nog lang mag duren en dat we elkaar blijven ondersteunen in het ondernemerschap.

Kerstkaarten verzenden

Afgezien van het overleiden van mijn opa bleef dit toch een feestelijke maand en heb ik in verband met de feestdagen kaarten gestuurd naar samenwerkingspartners, vrienden en netwerkcontacten waar ik veel waardevolle informatie heb mogen ontvangen in 2013.
Dit werd zeer gewaardeerd en ik hoop dat de samenwerking met deze connecties ook in 2014 van toepassing is.

Social media in feestelijke stijl

Om in de stemming te blijven van de feestdagen en om hierop in te spelen, heb ik de belangrijkste social media kanalen voorzien van de kerstsfeer en iedereen binnen het netwerk prettige feestdagen toegewenst. Hier is wederom positief op gereageerd door het sociale netwerk en heb ik verschillende succes wensen ontvangen voor 2014.

Social media kanalen kerstbanner

Eerste klanten voor MediaMaus

Na een aantal maanden hard werken aan MediaMaus en het creëren van naamsbekendheid heeft het uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen. De eerste opdrachten voor MediaMaus zijn een feit.
Voor een lokaal bedrijf mag ik de SEO gaan verzorgen zodat ze hoger zullen ranken in de zoekmachines en voor een kennis mag ik de website gaan realiseren.
Door mij hier 100% voor in te zetten, de dienst op maat te leveren met een goede service en samenwerking hoop ik dat hier nieuwe opdracht uit voort zullen vloeien.

Tijdens de vakantie

Eén van de doelstellingen tijdens deze vakantie was om tijd nemen voor vrienden en familie met de kerst en oud & nieuw. Hier heb ik mij aan gehouden maar ik kan als ondernemer niet 2 weken niets doen, vandaar dat deze 2 weken mooi uitkwamen voor de overige werkzaamheden die zijn blijven liggen in de afgelopen maanden. Met het oog op de SEO opdracht is het ook zaak om hier goed voorbereid mee aan de slag te gaan, dus heb ik hier ook een aantal dagen voor ingepland.

Overige werkzaamheden

Tijdens de vakantie zijn de teksten van de social media pagina’s aangepast/geoptimaliseerd, worden de blogs geschreven van de december update, het MediaMaus jaaroverzicht en zal ik een blog voor Marketingmed schrijven over nieuwe ontwikkelingen op SEO gebied.
Nieuwe WordPress plug-ins zijn toegevoegd aan de website voor een snellere en mobiele website. De voorbereidingen voor de SEO opdracht zijn in volle gang, online heb ik veel informatie ingewonnen en doorgelezen die ik toe ga passen. Tevens heb ik een goed gesprek gehad met één van mijn samenwerkingspartners die mij heeft voorzien van waardevolle informatie en nieuwe inzichten over SEO.
Wanneer er tijd over is dan wordt de social media en content strategie geschreven voor MediaMaus, zodat de online communicatie nog effectiever kan verlopen.
Voor de website opdracht in het nieuwe jaar wordt er een afspraak gemaakt om te kijken wat ik voor de kennis kan betekenen.

Voor het nieuwe jaar

Wordt er gekeken naar welke doelstellingen zijn behaald, stuur ik de doelstellingen bij en doe ik aanpassingen waar het nodig is. Tevens worden er nieuwe doelstellingen geformuleerd voor 2014. Er zijn nog veel werkzaamheden die moeten worden verricht om MediaMaus te laten groeien als organisatie, om meer opdrachten binnen te halen, samenwerkingsverbanden te versterken en om mijzelf te ontwikkelen als ondernemer. Hier leest u meer over in het jaaroverzicht.

Tot slot kunt je binnenkort het jaaroverzicht van MediaMaus verwachten op //www.mediamaus.nl, waar ik per maand de belangrijkste gebeurtenissen beschrijf en daar mijn leermomenten uit haal voor de toekomst.
Bedankt voor het lezen van de MediaMaus december update, deel deze blog met je netwerk, volg MediaMaus via de verschillende social media kanalen en ik zie graag uw reactie tegemoet.
Mocht je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben dan hoor ik dat graag.

Hierbij wens ik iedereen een gelukkig, gezond, succesvol en ondernemend 2014!

Gerelateerde Berichten

  • Door Maurice De Busschere  0 Reacties   
  • acquisitie, marketingmed, online marketing, seo zoekmachine optimalisatie, social media, webdesign maken, website maken, wordpress

    0 Comments

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *