0616670516

MediaMaus Social Media

Door MediaMaus in Elst Gelderland

Jouw social media strategie laten ontwikkelen

Social media heeft in de afgelopen jaren een gigantische groei doorgemaakt binnen de online marketing en internet marketing. Er zijn veel verschillende social media netwerken ontstaan zoals Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+. Social media kent vele mogelijkheden op het gebied van online marketing en biedt ons vele platformen om actief op te zijn. We zijn zelfs op het punt gekomen dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien.
Wereldwijd zijn de meeste bedrijven zijn tegenwoordig actief op social media maar mocht je nog geen gebruik maken, kijk dan even naar de onderstaande cijfers. Hier zie je waarom het essentieel is voor jouw online zichtbaarheid om aanwezig te zijn op social media en om in contact te komen met jouw doelgroep.

“10 miljoen mensen in Nederland hebben een tablet of smartphone waardoor ze ieder moment van de dag actief zijn op social media. 9 miljoen mensen in Nederland zijn actief op Facebook waardoor dit kanaal binnen Nederland nog steeds nummer het meest gebruikte social media netwerk is. 86% van de Nederlandse bevolking boven de 15 jaar oud is actief op social media.”

Om social media in te zetten binnen jouw online marketing is het essentieel om over de volgende zaken na te denken:
1. Welke netwerken je het beste kunt inzetten voor jouw online communicatie?
2. Op welke social media kanalen is jouw doelgroep actief aanwezig?
3. Welke social media kanalen kunnen een verlengstuk zijn voor jouw bedrijf?
4. Via welke social media kanalen kun je jouw online marketing doelstellingen behalen?
5. Welke social media kanalen bieden de beste opties om jouw organisatie in het licht te zetten?
6. Hoe kun je de social media kanalen zo inrichten dat je de aandacht krijgt van de boogde doelgroep en meer mensen naar je WordPress website of WooCommerce webshop trekt die vervolgens contact opnemen of een bestelling plaatsen?

Het gaat er dus voornamelijk om welke social media kanalen kunt je het beste inzetten binnen jouw online marketing om jouw doelstellingen te behalen en hoe kun je social media op een strategische manier inzetten zodat jij de aandacht krijgt die je verdient?

“MediaMaus is jouw social media marketing strateeg om de hoek”

De strategische inzet van social media marketing binnen de online marketing communicatie biedt jou de mogelijkheid om in te contact te komen en verbinding te krijgen met jouw doelgroep. Het is een uitstekende tool om onder de aandacht te komen en om op te vallen tussen de concurrentie, mede door het delen van unieke informatie die interessant is voor jouw doelgroep en aanzet tot actie. Social media zorgt ervoor dat je kunt inspelen op de wensen van je doelgroep, het bevorderd de ranking binnen de organische zoekresultaten van de zoekmachine (wat de online zichtbaarheid vergroot) en via creatieve manieren kun je jouw producten/diensten aan de man brengen.

Je wilt iets gaan doen met social media en social media marketing, maar je weet niet goed waar je moet beginnen, hoe je dit strategisch inzet om jouw doelstellingen te behalen of welke social media inspanningen het beste werken voor jouw organisatie?

MediaMaus Een Brug Vormen

“MediaMaus levert in samenwerking met een social media expert binnen mijn netwerk een gedegen social media advies en helpt jou bij de strategische inzet van social media binnen jouw online marketing communicatie!”

Ik ga graag samen met jou in gesprek over het ontwikkelen van een tailor made social media strategie die aansluit op jouw huidige online marketing communicatie, jouw wensen en de wensen van de jouw doelgroep om het online succes van jouw organisatie te versterken. Dit eerste gesprek om te praten over de mogelijkheden van social media marketing voor jouw organisatie is geheel vrijblijvend en kan op verzoek samen met 1 van de social media experts binnen mijn netwerk.

“Samen vormen wij een brug tussen jouw wensen, doelstellingen en de online wereld”

WAT KOMT ER ALLEMAAL KIJKEN

BIJ DE SOCIAL MEDIA DIENST VAN MEDIAMAUS?

MediaMaus helpt jou bij het opzetten van de social media strategie op maat en bij het benutten van de mogelijkheden die de online marketing techniek biedt. Voordat je start met social media strategie is het belangrijk om te weten welke mogelijkheden je hebt en wat je wilt bereiken met de inzet van de social media strategie.

Door de focus te leggen op wat jouw organisatie doelstellingen, wat de beoogde doelgroep interessant vindt en hoe ze benaderd willen worden via social media, kunnen wij een social media strategie ontwikkelen die volledig aansluit op jouw wensen, doelstellingen en de interesses van de doelgroep.
Voordat we de social media strategie gaan realiseren en wij het eerste contactmoment hebben, is het handig om alvast een antwoord te verzinnen op een aantal belangrijke vragen die worden gesteld met betrekking tot deze online marketing techniek. Enkele voorbeelden van vragen voor jouw organisatie zijn:

1. Welke kernwaarden, doelstellingen en welke missie & visie heeft jouw organisatie en hoe vertalen deze naar de online communicatie?
2. Waarom wil je social media gaan inzetten binnen jouw online marketing en wat zijn jouw doelen met betrekking tot social media?
3. Ga je zelf de social media communicatie uitvoeren, laat je dit doen door een werknemer of laat je dit liever doen door een extern bureau?
4. Wie is jouw doelgroep, hoe wil gezien worden door jouw doelgroep en wanneer is de social media inzet in jouw ogen succesvol?
5. Waar bevindt jouw doelgroep zich online, op welke social media kanalen zijn ze actief en hoe wil je hierop inspelen?
6. Wat vindt de doelgroep interessant, hoe wil je de online communicatie gaan verrichten via social media en welke acties wil je ondernemen?
7. Hoe wil de doelgroep benaderd worden online en wat wil je ze precies gaan aanbieden?
8. Heb je al een idee over hoe je actief de dialoog wilt aangaan met jouw doelgroep en welke service je aanbiedt via social media?

Door de jarenlange ervaring met social media marketing, online marketing en up-to-date kennis van social media kan MediaMaus jou met behulp van 1 van mijn partners voorzien van een doeltreffend social media advies op maat. Om het beste resultaat te kunnen halen uit de ingezette social media netwerken is het verstandig om dit strategisch aan te pakken. Zo krijg je een intensieve relatie met jouw doelgroep, kun je met ze in gesprek gaan, je valt op tussen de concurrentie en ben je in staat om nieuwe klanten aan je te binden.

MediaMaus gebruikt het onderstaande stappenplan

Bij het ontwikkelen van een tailor made social media strategie

Bij MediaMaus adviseer ik je graag met behulp van 1 van mijn samenwerkingspartners over de mogelijkheden van social media voor jouw internet marketing en online zichtbaarheid. Bij de inzet van de social media strategie is het essentieel om het proces te monitoren. Zo ben je te allen tijde op de hoogte van wat er over jouw organisatie wordt gezegd door jouw doelgroep, door de concurrenten binnen jouw branche en andere geïnteresseerde. Tevens kun je snel schakelen en inspelen op nieuwe trends, positieve of negatieve berichtgeving, wat de concurrenten bezig houdt en waar je aanpassingen moet doen binnen jouw social media strategie. Onderstaand geef ik een kort overzicht van de stappen die worden genomen bij het ontwikkelen van een social media strategie op maat:

1. Eerst analyseren wij jouw huidige online marketing communicatie en het huidige gebruik van social media;
2. Vervolgens inventariseren wij de essentiële informatie aan de hand van onder andere de voorgaande vragen op deze pagina en alle wensen/verwachten/doelstellingen die wij gezamenlijk op papier zetten;
3. Na de inventarisatie kunnen we een social media strategie ontwikkelen, waarbij we op een open, eerlijke en transparante manier met jou aan de slag om de social media inspanningen strategisch in te zetten;
4. Wanneer de social media strategie is ontwikkeld helpen wij jou bij de implementatie en geven we advies over het doorvoeren van de social media strategie, je krijgt van ons begeleiding tijdens het gehele proces wanneer je dit wenst;
5. Bij de implementatie hoort ook het stuk realisatie, hier gaat het over de inhoud en hier kunnen wij ondersteuning in bieden;
6. Tevens kun je van mijn samenwerkingspartner een training ontvangen over hoe je de social media het beste kunt laten functioneren binnen de online communicatie;
7. Wij helpen jou met het opzetten van de kanalen, waarbij we rekening houden met jouw huisstijl om zo herkenning te creëren bij jou doelgroep;
8. Op het moment dat de social media strategie is doorgevoerd en je zelf de ins en outs onder de knie hebt om de social media marketing tot een succes te maken, gaan we over tot de oplevering;
9. Om het succes van de social media strategie te kunnen meten en eventueel bij te kunnen sturen, zullen we jou helpen bij de monitoring van de verrichte inspanningen en volgt er na verloop van tijd een evaluatie (meestal 1 maand na de oplevering) waar we een aantal verbetersuggesties voor in kaart zullen brengen;

MediaMaus Social Media

WAAROM EEN SOCIAL MEDIA STRATEGIE

VAN MEDIAMAUS INTERESSANT VOOR JOU?

Bij MediaMaus geef ik niet alleen advies over hoe je de social media strategie kunt inzetten binnen jouw online marketing en hoe je om kunt gaan met positieve of negatieve berichten over jouw organisatie. Samen met 1 van de experts binnen mijn netwerk kunnen wij je ook helpen en begeleiden bij het opzetten van de social media communicatie in de vorm van een intern social media beleid voor jouw werknemers.
Binnen de strategie wordt er onder andere opgenomen welke kanalen we gaan inzetten, welke berichten we online gaan plaatsen, wanneer ze worden geplaats en hoe vaak ze worden geplaatst.

Houd er dus rekening mee dat er een aantal uren werk zit in het uitvoeren van de social media strategie en om alle neuzen binnen jouw organisatie dezelfde kant op te krijgen. Deze cultuuromslag moet er vervolgens voor zorgen dat iedereen binnen jouw organisatie werkt aan de gezamenlijke doelen die gekoppeld zijn aan de social media strategie.

Onderstaand heb ik een aantal voordelen in kaart gebracht van het inzetten van een social media strategie binnen jouw online marketing, wat het kan opleveren voor jouw organisatie en waarom het interessant kan zijn voor jou:

1. Het toepassen van een doelgerichte social media strategie binnen jouw online marketing zorgt voor de promotie van jouw organisatie de diensten en producten;
2. Het is een uitstekend platform om de conversatie te starten met jouw doelgroep, om een relatie op te bouwen met je doelgroep, je ontvangt feedback van je doelgroep en je kunt een extra stukje service/kwaliteit verlenen in de vorm van webcare;
3. Met een social media strategie van MediaMaus krijg je de waardering en aandacht van jouw doelgroep die je verdient, hierdoor val je op tussen de concurrentie en zet ik jouw organisatie in het licht;
4. Via social media heb je de mogelijkheid om nieuwe werknemers te werven en om mensen aan je te binden;
5. Het is bij uitstek geschikt om de ontwikkelingen bij uw concurrenten te volgen, ideeën op te doen en om deze zelf toe te passen mits het binnen de social media strategie past;
6. Uiteraard kan social media worden ingezet voor het verspreiden van nieuws en andere berichtgevingen rondom jouw organisatie. De meeste mensen zoeken tegenwoordig eerder online via zoekmachines of via social media naar nieuws dan dat men de krant of teletekst leest;
7. Via social media krijg je een goede graadmeter om jouw online imago te meten en om jouw merk een menselijk karakter te geven, mensen doen namelijk graag zaken met andere mensen en niet met bedrijven;
8. Je kunt gebruik maken van de zogenaamde deel, win en like acties, hiermee kom je onder de aandacht van de consument en kun je mensen aan je binden via mooie acties. Tevens kun je zo indirect je producten en diensten verkopen;
9. Door actief en strategisch gebruik te maken van social media binnen jouw online communicatie wordt jouw online zichtbaarheid wordt verhoogd en je creëert uiteraard meer naamsbekendheid;
10. Social media biedt jou een uitgelezen mogelijkheid om recensies verzamelen te voor jouw diensten, producten en jouw organisatie in het algemeen. Dit vinden de zoekmachines fijn (het beïnvloed de zoekmachine ranking van jouw WordPress website of WooCommerce webshop) en andere mensen kun je via recensies overtuigen om de samenwerking aan te gaan of om 1 van jouw diensten/producten af te nemen;
11. Mensen waarderen de mening van andere mensen die hun voor zijn gegaan, het grote voordeel van recensies is dat tevreden klanten je ook zullen aanbevelen aan hun netwerk waardoor jouw online zichtbaarheid/bekendheid wordt vergroot. De manier waarop je met negatieve recensies omgaat beïnvloed ook de aankoopbeslissing van consumenten;
12. Tot slot wordt je via social media de mogelijkheid geboden om als eerste trends binnen jouw branche spotten en hier direct op in te spelen. De inzet van social media is ideaal om jouw expertise te laten zien, online een positieve reputatie op te bouwen en door het actief te gebruiken zal je naast de stijging in de zoekmachine ranking ook de omzet zien groeien en meer contactaanvragen krijgen dan ooit te voren;

WELKE TARIEVEN WORDEN GEHANTEERD

VOOR DE Social Media strategie DIENST VAN MEDIAMAUS?

Maurice De Busschere fotoVoor het ontwikkelen van een tailor made social media strategie zijn er geen vaste tarieven. De social media strategie wordt ontwikkeld aan de hand van jouw wensen en kan zo uitvoerig zijn als je zelf wilt. Tijdens onze contactmomenten zal ik de opties aanbieden waarna jij kan bepalen wat ik wel en niet moet realiseren. Vervolgens bekijk ik hoeveel tijd ik nodig denk te hebben en kan ik de offerte opmaken. Ik houd hierbij uiteraard rekening met het beschikbare budget en de prijzen die mijn samenwerkingspartners handteren voor het realiseren van social media gerelateerde diensten. Na ons gesprek kan ik wel een indicatie van de prijs geven wanneer ik een beeld heb over de uit te voeren werkzaamheden met betrekking tot de social media marketing.

Ben je na het lezen van de voorgaande teksten en het bekijken van de website overtuigt van de kracht van een op maat gemaakte social media strategie door MediaMaus? Heb je interesse in één of meerdere website diensten? Heb je vragen, wil je meer informatie of zoek je advies? Neem dan nu contact op met MediaMaus. Stuur een e-mail naar info@mediamaus.nl of navigeer naar de contactpagina en vul het contactformulier in. Ik heb voor ogen om binnen 24 uur te reageren.

Wil je meer informatie, trends, tips en tricks voor het verbeteren van je social media marketing ontvangen? Houd dan de blogpagina van MediaMaus in de gaten waar ik geregeld informatie zal verschaffen over het verbeteren van jouw online zichtbaarheid.

Ik ga graag met je in gesprek om over de mogelijkheden voor het ontwikkelen van jouw unieke social media strategie te praten en om je hierin te adviseren samen met 1 van mijn partners.
Deze eerste afspraak is geheel vrijblijvend!

Je zoekt iemand die je kan adviseren over het opzetten van een effectieve online strategie?

Neem Contact Op!