0616670516

MediaMaus februari update

Op 28 februari 2014

MediaMaus februari update

In deze MediaMaus update van de maand februari kijk ik terug op de werkzaamheden, opvallende gebeurtenissen en leerzame momenten. 5 februari ben ik weer een jaartje ouder en wijzer geworden. Ik heb een gezellige verjaardag gehad met veel vrienden, familie en mooie cadeaus.

Allereerst zal ik je voorzien van informatie over de voortgang van de SEO zoekmachine optimalisatie opdracht van Roel Huisintveld. Vervolgens zal ik andere opvallende werkzaamheden/gebeurtenissen bespreken. Als laatste geef ik aan wat je de komende tijd van MediaMaus en mijn persoonlijke ontwikkeling kunt verwachten.

MediaMaus februari update 2014

Voortgang SEO zoekmachine optimalisatie opdracht van Roel Huisintveld

Deze maand stond vooral in het teken van het werken aan de website van Roel Huisintveld.
Ongeveer half februari was de gehele website zoekmachine vriendelijk gemaakt en werd het tijd om de website over te zetten op een ander domein. Hierbij liep ik echter tegen enkele problemen aan:

1 De website stond op de WordPress multisite ontwikkelomgeving van de voormalige webbouwer.
Deze kon mij niet voorzien van een admin profiel omdat ik dan ook toegang zou hebben tot alle websites die worden ontwikkeld.

2 Voor het overzetten van de website had ik de FTP en database gegevens nodig, deze kon de voormalige webbouwer ook niet leveren vanwege privacy redenen en omdat ik anders in de gehele database kon van de webbouwer.

3 Na meerdere contactmomenten met de voormalige webbouwer, heb ik 2 XML bestanden en een deel van het gebruikte thema ontvangen waardoor ik grotendeels de website kon overzetten op een nieuwe WordPress installatie, echter hier ontstond een ander probleem.
De website was ontwikkeld met een betaalde template en plugins, deze heb ik niet ontvangen van de voormalige webbouwer aangezien je hier te maken hebt met licenties.
Dit had ik besproken met Roel Huisintveld en nu heb ik de stap genomen om een creditcard aan te vragen, zodat ik de gebruikte template kan kopen/toepassen. Hierdoor hoef ik niet een ander ontwerp te maken en de aangeschafte template mag ik aan het einde van de opdracht factureren.

4 Bij het overzetten moest ik tevens alle links veranderen omdat deze naar de oude website verwezen. De afbeeldingen en PDF bestanden werden ingeladen vanuit de andere database, deze mocht ik ook aanpassen.

Voor het afronden van de ontwikkeling moet ik nu wachten op de creditcard zodat ik de template kan kopen en toepassen op de website. In de tussentijd zal ik de website koppelen aan de verschillende google diensten en ga ik de website voorzien van de belangrijkste functionaliteiten, de vormgeving komt dan in een later stadium.
Al met al is dit een mooi leerproces geweest voor een volgende keer en het is jammer dat niet alles vlekkeloos verloopt.
Uiteindelijk kan ik door een goede samenwerking met Roel Huisintveld en de geleverde materialen van de voormalige ontwikkelaar de opdracht tot een goed einde brengen.

Overige werkzaamheden in februari

 • De Adwords campagne van de DTG heb ik stopgezet. Allereerst was ik niet tevreden over de resultaten en ten tweede had ik achteraf een telefoongesprek met een medewerker van de DTG, die mij na het opzeggen van de campagne verbeterpunten voor de website gaf voor het verhogen van de conversie. Ik vindt het jammer dat men mij niet eerder heeft voorzien van deze tips en dit voelde voor mij een beetje als mosterd na de maaltijd.
  De tips zal ik toepassen en wellicht is het in de toekomst weer interessant om de Adwords campagne op te pakken. Voor nu ga ik mij focussen op het verbeteren van de website en de SEO voor organische zoekresultaten.

 • Nu ik ben gestopt met de Adwords campagne kwam er extra geld vrij en heb ik besloten om voor een half jaar te adverteren op de supportersvereniging website van PSV. Helaas kan ik hierdoor niet de carnavalsoptocht van Elst sponsoren maar volgend jaar doe ik hier zeker aan mee.

 • Deze maand heb ik een interessant gesprek gehad met een potentiële opdrachtgever en de offerte is verstuurd. Deze opdrachtgever had nog een gesprek met een andere webontwikkelaar en ik wacht nog op een bevestiging van de opdracht. Het lijkt mij een mooie uitdagende opdracht om de website van de organisatie te moderniseren en ik hoop dat ze met mij in zee gaan.

 • Uiteraard heb ik voor mijn persoonlijke ontwikkeling veel webinars gevolgd van verschillende mensen en de webinar week van Robert Mares. //slimmerondernemen.com/ De webinars gingen over de meest uiteenlopende onderwerpen rondom het ondernemerschap, persoonlijke groei, online marketing en webontwikkeling. Hierbij ben ik ben voorzien van veel waardevolle informatie die ik direct kan toepassen op zowel MediaMaus als mijzelf en de verschillende opdrachten.
  Ik raad iedere ondernemer aan om deel te nemen aan deze webinars en om uw kennis te verreiken.

 • Op de 23e heb ik een netwerkborrel gehad met Linda Klop van Klopsoft websites en Debby van Driel van Studio webzaken. Dit was een zeer gezellige en informatieve bijeenkomst waar we hebben besproken wat we doen, wie we zijn, welke ervaringen we hebben, belangrijke leermomenten die we hebben ondervonden en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Ik hoop op een mooie toekomstige samenwerking en voor de volgende borrel zou het fijn zijn als iedereen aanwezig is die we hadden uitgenodigd.

 • Voor //marketingmed.nl heb ik ook een aantal werkzaamheden verricht. Ik heb namelijk een blog geschreven over de WordPress plugin genaamd Jetpack. Lees hier het artikel: Jetpack voor WordPress – Één van de beste plugins.
  De blog is positief ontvangen door het sociale netwerk en heeft veel lezers opgeleverd.

  Naast het schrijven van de blog heb ik succesvol de snelheid van de Marketingmed website verhoogt, hierbij kreeg ik echter een onduidelijke 500 error. Na wat onderzoek te hebben gedaan en door de hulp in te schakelen van het sociale netwerk kwam ik erachter dat er een conflict ontstond tussen 2 plugins. Dit conflict heb ik opgelost door het .htaccess bestand aan te passen en nu werkt de website naar behoren.

Toekomst plannen en de afsluiting

Voor een overzicht van de toekomstige werkzaamheden kunt u kijken op: MediaMaus januari update

Uiteraard blijf ik werken aan de groei van MediaMaus en mijn persoonlijke groei naast de werkzaamheden voor de opdrachten. Het blijft in mijn ogen nog lastig om te investeren in mijzelf zonder een stabiel inkomen.
Wel maak ik gebruik van de gratis mogelijkheden die er zijn om mijzelf te ontwikkelen binnen de webontwikkeling branche, als ondernemer en om bij te blijven met de razendsnelle veranderingen.

Bedankt voor het lezen van de MediaMaus februari update, aan het einde van maart heb ik de doelstelling om de website van Roel Huisintveld af te hebben en zal ik hier uitgebreid verslag van doen. Houd tot die tijd de website van MediaMaus in de gaten, deel deze blog met uw netwerk en volg MediaMaus via de verschillende social media kanalen.
Mocht je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben dan zie ik graag je reactie tegemoet.

Alvast een fijne carnaval iedereen!

Gerelateerde Berichten

 • Door Maurice De Busschere  1 Reacties   
 • nieuws, Roel Huisintveld, seo zoekmachine optimalisatie, website maken, wordpress

  1 Comments

  Posted by Lars Maat on
  • mrt 2 2014
  Beantwoorden  
  Leuk om te lezen! Misschien kan ik je helpen omtrent je Adwords? Groet, Lars

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *