0616670516

MediaMaus januari update

Op 3 februari 2014

MediaMaus januari update

Het jaar 2014 is alweer een tijdje onderweg en de eerste maand is voorbij gevolgen, het is dus weer tijd voor de MediaMaus update van de maand januari. 2014 is begonnen met een uitstekende oud en nieuw viering waarvan ik erg heb genoten.
Na deze viering was het snel schakelen omdat ik na de “vakantie” een afspraak had staan met Roel Huisintveld.

MediaMaus januari update 2014

Werkzaamheden in januari

Roel Huisintveld kwam bij mij met de vraag of ik ervoor kan zorgen dat zijn website wordt gevonden binnen Google, Ik heb mij voorbereid op deze potentiële SEO zoekmachine optimalisatie opdracht en 6 januari hadden wij het eerste gesprek.

Naast de voorbereidingen op de SEO opdracht heb ik een grote blog geschreven voor Marketingmed over: 8 effectieve manieren om Google te domineren tevens heb ik mijn jaaroverzicht en de december update geschreven. De blog voor Marketingmed is zeer positief ontvangen door de lezers en in de toekomst zal ik meer van zulke blogs schrijven. Tevens wil ik dieper ingaan op nieuwe ontwikkelingen/trend op het gebied van SEO en WordPress in de vorm van kleine blogs.

In mijn planning had ik ook staan dat ik persoonlijke- organisatie- marketing- en social media- doelstellingen zou opstellen en bijsturen voor 2014, hier ben ik alleen nog niet aan toegekomen. Ik zal er zo snel mogelijk mee aan de slag gaan zodat ik weet waar ik effectief aan moet werken om de doelen te behalen, om te kijken welke resultaten er worden behaald en om te groeien als ondernemer/webontwikkelaar. Tevens ben ik vol aan de slag om mijn leefwijze aan te passen.

Verder heb ik deze maand verschillende webinars gevolgd, ben ik mij verder gaan verdiepen in nieuwe ontwikkelingen op het gebied van SEO, SEO trends, Google Analytics, Google Webmaster Tools en andere Google diensten. Ik wil mijn expertise als SEO expert verder uitbouwen in de komende tijd.

Met behulp van een accountant in mijn netwerk heb ik de omzetbelasting ingevuld voor het 4e kwartaal van 2013 en kan ik dit in de toekomst zelf uitvoeren, mocht ik problemen ondervinden dan kan ik altijd contact opnemen.

SEO zoekmachine optimalisatie opdracht van Roel Huisintveld

In de afgelopen maand ben ik begonnen aan mijn eerste grote SEO opdracht voor een organisatie. Roel Huisintveld had een website afgenomen van een webontwikkelaar alleen deze website was nog niet gevuld, er gebeurde niets mee en hij werd nog niet gevonden door Google. De vraag was om de website verder te ontwikkelen, te vullen en om te voorzien van een goede SEO zodat de website in Google te vinden is.

Laat ik allereerst zeggen dat ik blij ben met de huidige samenwerking met Roel en Christa Huisintveld en dat ik mij geen betere opdrachtgevers had kunnen wensen. We hebben zeer prettige open gesprekken waarbij alle wensen en mogelijkheden worden besproken. Mocht ik vragen of opmerkingen hebben dan kan ik altijd contact opnemen. Roel en Christa Huisintveld denken graag met mij mee, zijn zeer behulpzaam bij o.a. het leveren van materialen en hebben aangegeven mij graag te promoten wanneer ik goed werk lever.

Na aanleiding van het intake gesprek, waarbij alle wensen van Roel en Christa Huisintveld zijn besproken, heb ik met behulp van mijn netwerk de offerte opgesteld. Deze is uiteindelijk besproken, goedgekeurd en ondertekend door Roel Huisintveld zodat ik aan de slag kon gaan met de SEO opdracht.

Op het moment dat de offerte was ondertekend heb ik de zoekwoorden- en concurrentieanalyse uitgevoerd, ter ondersteuning heb ik enkele vragen gesteld binnen mijn netwerk. De resultaten uit de analyses heb ik besproken met Roel Huisintveld. Hierbij heb ik aangegeven hoe de resultaten effect heeft op de SEO en hoe we het beste kunnen inspelen op de resultaten uit de analyses.

In de afgelopen periode heeft Roel Huisintveld de materialen (teksten, afbeeldingen, PDF bestanden, video’s) voor de website geleverd en hebben we face to face de materialen besproken. Hierbij hebben we in kaart gebracht welke materialen waar moeten komen te staan, zodat de website geheel naar wens wordt gevuld. Tevens heeft Roel Huisintveld aangeven of ik enkele technische aanpassingen aan de website wil doen.

Na ons gesprek heb ik een aantal technische aanpassingen aan de website gedaan (voor zover mogelijk), ben ik de materialen SEO vriendelijk gaan maken en heb ik de website gevuld. Tijdens de verschillende werkzaamheden hebben we contactmomenten gehad over de voortgang, de geleverde materialen, overige benodigdheden, technische aanpassingen aan de website en hebben we alle grote wijzigingen doorgenomen. Zo is duidelijk wat we van elkaar verwachten, wat de uiteindelijke resultaten zullen zijn en heb ik bevestiging voor de uit te voeren werkzaamheden.

Momenteel heb ik de SEO elementen aan de pagina’s binnen het CMS toegevoegd en teksten op de website SEO vriendelijk gemaakt. Naast de SEO werkzaamheden die nog moeten gebeuren is het wachten op de websitegegevens van de voormalig webontwikkelaar om technische aanpassingen aan de website te kunnen doen.

Van Roel Huisintveld heb ik al specifieke feedback over de gang van zaken mogen ontvangen. Roel Huisintveld is zeer positief over hoe de website eruit komt te zien en over de prettige samenwerking. Ook is hij zeer te spreken over de persoonlijke benadering, dat ik naar Roel Huisintveld toe kom om rustig 1 op 1 zaken uit te leggen, te bespreken en om een bevestiging te krijgen van de uit te voeren werkzaamheden.

Roel Huisintveld is blij met het feit dat alles wordt ontwikkeld op maat en volledig naar wens. Ook de schakeling tussen de SEO werkzaamheden en de website aanpassingen is zeer prettig. De tussentijdse contactmomenten zijn geheel vrijblijvend en ik ben van mening dat dit bij het realiseren van een dergelijke opdracht hoort. Hier ga ik geen kosten voor in rekening brengen. Kortom Roel Huisintveld is tot nu toe zeer tevreden over de gang van zaken, de ontwikkelmethode, de resultaten en de transparante open communicatie.

Toekomstige werkzaamheden SEO opdracht

Half februari moet de SEO opdracht af zijn. In de komende periode worden de onderstaande werkzaamheden voor de SEO opdracht uitgevoerd en dan kunnen we kijken naar de werkzaamheden die ik na de SEO opdracht ga verrichten voor Roel Huisintveld.

 • Allereerst ga ik de eerder bepaalde zoekwoorden aan de teksten toevoegen;
 • Wanneer de technische gegevens er zijn zal ik een aantal aanpassingen in de code doen, in het CMS en een aantal functies toevoegen aan de website;
 • Op het moment dat de website voorzien is van zoekmachine optimalisatie en de verschillende technische functies dan wordt de website overgeplaatst naar een ander domein en worden de overige domeinen naar dit nieuwe adres verwezen;
 • Als laatste zal ik de website aanmelden bij verschillende Google diensten en de website koppelen aan social media;
 • Voor het afronden van de SEO opdracht zal ik een zogenaamde SEO checklist nalopen om ervoor te zorgen dat de website voldoet aan alle eisen voor een geheel zoekmachine vriendelijke website;
 • Voor het opleveren van de website ga ik na bij Roel Huisintveld of hij tevreden is over het eindresultaat en mochten er geen aanpassingen nodig zijn dan zal ik alle gegevens overdragen in een face to face gesprek;

Na de SEO opdracht wordt er een offerte opgesteld voor de volgende werkzaamheden die aan de website worden gedaan:

 • Enkele functies die Roel Huisintveld graag binnen de website zou willen zien maar die niet direct betrekking hebben tot de SEO opdracht worden in de nieuwe offerte opgenomen;
 • Er nog een aantal andere zaken waar Roel Huisintveld interesse in heeft en waarvan hij de waarde inziet, zoals de strategische inzet van social media en linkbuilding. Hier praten we na de SEO opdracht over verder;
 • 1x in de maand zal ik de website SEO rapportages controleren en waar nodig bijsturen, deze rapportages stuur ik tevens door naar Roel Huisintveld. Ook controleer ik 1x in de maand of de blogs goed(SEO vriendelijk) op de website staan en pas ik ze waar nodig aan. 1x in de 2 maanden hebben we een gesprek over de SEO en het beheer;

Ik werk met veel plezier verder aan de uitdagende SEO opdracht, mede door de fijne samenwerking met zowel de opdrachtgevers als mijn opgebouwde netwerk. Deze opdracht biedt mij de mogelijkheid om mijzelf te ontwikkelen als ondernemer, webontwikkelaar en als SEO expert.

Toekomstige werkzaamheden MediaMaus

Er zijn nog veel werkzaamheden die moeten worden verricht om MediaMaus te laten groeien als organisatie, om meer opdrachten binnen te halen, samenwerkingsverbanden te versterken, om mijzelf te ontwikkelen als ondernemer en webontwikkelaar. Naast het aanpassen van mijn leefwijze zal ik alles stap voor stap aanpakken, mijn focus behouden en mijzelf ervoor behoeden om niet alles in één keer te willen doen. Onderstaand staan een aantal punten waarmee ik aan de slag zal gaan in de toekomst.

 • Het belangrijkste is om doelstellingen te maken voor de organisatie, de marketing, social media en persoonlijke doelstellingen;
 • Social media ga ik effectiever inzetten in de organisatie met strategie en content marketing strategie. Momenteel neemt het te veel tijd van mij in beslag en dit kan effectiever worden ingezet;
 • Ik ga verschillende netwerk bijeenkomsten bezoeken, mijn gezicht laten zien en nieuwe contacten maken;
 • Cursussen, seminars en webinars ga ik volgen om de kennis te verrijken;
 • Warme acquisitie ga ik bevorderen via een vernieuwd promotieplan en door uitstekende diensten te leveren, tevens ga ik verder met de koude acquisitie via direct mails, telefonische acquisitie en door mensen te benaderen via social media;
 • Ik ga een nieuwsbrief functie en een geoptimaliseerde mobiele website maken, tevens ga ik mij verdiepen in e-mail marketing;
 • Ik ga templates maken om klanten te laten zien wat mogelijk is en ik ga mij hierbij verder verdiepen in de verschillende codetalen zoals HTML5, CSS3, PhP en Java;
 • Certificaten wil ik gaan behalen van o.a. de verschillende Google diensten;
 • De intentie is er om mij verder te specialiseren in SEO, Google Analytics en Google Webmaster Tools;
 • Ik wil meer naamsbekendheid creëren en opdrachten genereren via een vernieuwd promotieplan;
 • Naast de bovenstaande punten wil ik ook nog een aantal aanpassingen doen aan mijn eigen website om nog beter in te kunnen spelen op de wensen van de doelgroep om beter te ranken in Google, om meer naamsbekendheid en conversie te creëren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan SEO, linkbuilding en usability;
 • Na de SEO opdracht ga ik aan de slag met het ontwikkelen van een website voor mijn buurjongen die licht en geluid levert voor feesten, partijen en bijeenkomsten;

Bedankt voor het lezen van de MediaMaus januari update, deel deze blog met je netwerk en volg MediaMaus via de verschillende social media kanalen. Mocht je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben dan zie ik graag je reactie tegemoet.
Wil je meer informatie of praten over wat ik voor jou kan betekenen? Neemt dan nu geheel vrijblijvend contact op!

Gerelateerde Berichten

 • Door Maurice De Busschere  0 Reacties   
 • nieuws, Roel Huisintveld, seo zoekmachine optimalisatie, website bouwen, website maken, wordpress

  0 Comments

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *