0616670516

MediaMaus Maart Update 2017

Op 19 april 2017

MediaMaus Maart Update 2017

Iets later dan normaal, maar door de vele werkzaamheden moest ik een aantal prioriteiten stellen. Desalniettemin is dit de derde blog van een reeks blogs die ik door het hele jaar ga schijven. Iedere maand zal ik je informeren over de stand van zaken rondom MediaMaus, ik geef je een kijkje in de keuken en natuurlijk zal ik even kort vermelden hoe het met mij gaat op privé gebied. Het was een zeer drukke maand waar in de korte tijd weer veel is gebeurt, kortom dit is de MediaMaus maart update en ik wens je veel leesplezier!

Het is een extreem drukke maand geweest, maar dit levert uiteindelijk weer een aantal tevreden klanten op. Gedurende deze maand heb ik voor bestaande klanten enkele werkzaamheden mogen verrichten, ik heb een aantal nieuwe klanten mogen helpen met een WordPress website op maat en het DGOC websites concept loopt ook op rolletjes.

Daarnaast heb ik op zowel op privé gebied als op het zakelijke vlag een positieve groei doorgemaakt en vele leuke ervaringen opgedaan. Dit alles zorgt voor een overvolle agenda en het schakelen tussen de werkzaamheden/bezigheden kost veel energie, maar aan het einde van de dag geeft dit wel een zeer voldaan gevoel.

1.0 Gerealiseerde werkzaamheden

DGOC De Groot Online Consultancy – DGOC Websites

Logo DGOC websites
In de voorgaande blogs heb ik uitgebreid beschreven dat ik samen met DGOC druk aan de slag ben geweest met het opzetten van het DGOC websites product. Deze maand is het concept echt van de grond gekomen en hebben we al een aantal klanten mogen verblijden met een WordPress website op maat.

Van onze klanten hebben wij al een aantal positieve reacties ontvangen, mijn dank daarvoor en het is altijd fijn om waardering te krijgen voor je werk. Bovenal verloopt de samenwerking met DGOC zeer soepel en aangenaam.

Onze klanten nemen het abonnement af, vullen het intake document in, leveren de content aan en vervolgens gaan wij aan de slag met het ontwikkelen van een WordPress website die aan al hun wensen voldoet. Na enkele feedback rondes, worden de aanpassingen doorgevoerd en wanneer wij de goedkeuring van de klant ontvangen zetten wij de verhuizing in gang. Op het moment dat de verhuizing is afgerond, installeren wij het SSL certificaat en is de website live. Daarna start het zoekmachine optimalisatie, online marketing en onderhoud traject van het abonnement.
Met gepaste trots, heb ik onderstaand de eerste websites staan die wij hebben gerealiseerd.

PaardenInzicht

PaardenInzicht Logo
De eerste website die wij hebben afgerond is voor het bedrijf PaardenInzicht:
“PaardenInzicht helpt bedrijven bij het oplossen van communicatie, samenwerkings- en leiderschapsproblemen. Dit doet PaardenInzicht door de inzichtelijke business coaching met paarden. PaardenInzicht is hierin de specialist vanwege de kennis, kunde en ervaring. Coaching met paarden lost problemen op door ze heel duidelijk, en tegelijkertijd op aanvaardbare wijze neer te zetten.”

Praktijk Eigenwijs

Praktijk Eigenwijs Logo
Binnen no time hebben DGOC en ik vervolgens de website ontwikkeld voor Praktijk Eigenwijs:
“Bij Praktijk-Eigenwijs staan jij en je mogelijkheden centraal. De Eigenwijze schatkist staat daarbij metafoor. Schatkist…Hoezo?! We gaan toch niet op reis zul je denken?! ‘Nou en of ‘…we gaan zeker op reis! We verkennen de situatie rondom de hulpvraag vanuit de oplossingsgerichte visie en gaan op zoek naar de kwaliteiten.”

In Kennis

In Kennis Logo
De WordPress website op maat voor In Kennis staat klaar voor de laatste feedback en kan binnenkort naar de live omgeving (via de voorgaande link kun je dan de nieuwe website bekijken):
“In Kennis staat voor interactieve milieueducatie op locatie. Wij ontzorgen musea en bezoekerscentra, bieden bedrijven de mogelijkheid om echt werk te maken van MVO, en laten kinderen de relatie tussen mens en natuur ontdekken. Bekijk het aanbod natuur- & milieueducatieve tentoonstellingen van partnerbedrijf ExpositieRent op www.expositierent.nl

Gifity

Gifity Logo
Net zoals de voorgaande website zit de website van Gifity in de afrondende fase en komt deze binnenkort online (via de voorgaande link kun je dan de nieuwe website bekijken):
“Gifity is hét administratiekantoor voor starters en het het MKB in de regio Venlo, Blerick en Tegelen gespecialiseerd in financiële administraties, salaris administraties, belastingaangiftes en jaarrekeningen. Wij hebben een no-nonsense en recht-door-zee mentaliteit waarbij we er naar streven een langdurige en open relatie met onze klanten op te bouwen. We communiceren graag direct, laagdrempelig en zonder veel poespas met onze klanten en willen graag dat onze klanten ook zo met ons communiceren.”

The Happy Financial

The Happy Financial Logo
Naast de opdrachten voor DGOC websites heb ik nog de onderstaande werkzaamheden mogen verrichten voor een aantal andere klanten. Via DGOC zelf heb ik nog een kleine wijziging aangebracht bij de website van The Happy Financial. Hier ging het om het aanpassingen van het logo en de blogafbeeldingen.

Video-Commerce

Video-Commerce Logo
Via Patrick Heijmans heb ik de opdracht gekregen om aanpassingen te maken aan de website van Video-Commerce. Voor Video-Commerce heb ik onder andere WordPress, de plugins en het thema up to date gebracht. Het WordPress CMS heb ik opgeruimd, visueel aan aantal aanpassingen gedaan en advies gegeven over het maken van backups. Het voornaamste doel was om de website sneller te maken en dit is zeker gelukt. De klant was zeer tevreden met het eindresultaat.

Kleine aanpassingen aan WordPress websites

Bij mijn bestaande klanten Roel Huisintveld, Het Kozijnenhuys & JES Mallorca heb ik een aantal aanpassingen gedaan aan de website. Hier ging het om het toevoegen van een aantal teksten, het doorvoeren van visuele aanpassingen, het plaatsen van nieuwe berichten/gerealiseerde projecten en het up to date brengen van de websites.

EquiNL

Ondertussen is de website van EquiNL ook nog in ontwikkeling. De afgelopen weken had ik al hard gewerkt aan de ontwikkeling van de website en stond deze klaar om gevuld te worden. Na de laatste feedbackronde zouden we de website verhuizen naar de live omgeving. Echter de klant wil nu totaal iets anders en ga ik de komende tijd aan de slag om aan de nieuwe wensen te voldoen.

2.0 Momenteel bezig met… & Opdrachten die eraan komen

In het volgende overzicht binnen de maart update van MediaMaus zal ik even kort aangeven met welke projecten ik momenteel bezig ben en welke opdrachten nog in de planning staan voor de komende tijd.

 1. De werkzaamheden voor Happy Swim zitten in de afrondende fase, hierbij hebben we nauw contact over de voortgang en zal er na de afronding een training plaatsvinden ten behoeve van het gebruiken van een aantal nieuwe functionaliteiten.
 2. Via DGOC ben ik in contact gekomen met Annet Bootsma van Bootcamp4Kids en hier ben ik DGOC zeer dankbaar voor. Ik heb de opdracht gekregen om een aantal functionaliteiten te verbeteren, de website te herstructureren en een aantal visuele aanpassingen door te voeren. Met deze klant heb ik een zeer fijne samenwerking, een prettige open/transparante communicatie en we hebben geregeld contact om ervoor te zorgen dat alles op maat wordt gerealiseerd. Aan het einde van de opdracht wordt er een onderhoudscontract opgesteld voor toekomstige werkzaamheden.
 3. Ook mag ik voor het modebedrijf Lentiggini het nieuwe webdesign gaan realiseren en de WordPress website op maat gaan maken. De verdere inrichting van het online platform wordt gedaan door DGOC. Het webdesign is overigens geheel op maat gemaakt door een grafische ontwerper. Het tijdspad en de prijsopgave zijn door gecommuniceerd. De klant is akkoord gegaan met de prijsopgave en wanneer de benodigde content is aangeleverd dan kan ik starten met dit uitdagende project.
 4. Door omstandigheden kan de The Ambassador House VoorjaarsProoferij niet doorgaan en zijn wij van The Ambassador House aan het kijken hoe wij commercieel actief kunnen blijven en kunnen doorpakken richting de volgende prooferij. Tevens hebben wij voor ogen om binnen afzienbare tijd opdrachten te genereren. Gezien de inspanningen die de afgelopen maanden zijn geleverd, is het fijn als dit concept verder van de grond komt en wij onszelf kunnen belonen.
 5. Door privé omstandigheden staat het project voor Sport en Massage momenteel ook nog even on hold. Wel hebben we al gecommuniceerd over een kleurenschema en heeft mijn klant een keuze kunnen maken. Ondertussen ga ik aan de slag met het ontwikkelen van een logo.
 6. Voor een bestaande klant van mij Rob Busch mag ik binnenkort de website gaan vernieuwen van Busch Trading Company. Voorlopig staat dit project nog even in de stijgers aangezien het geen prioriteit is voor de klant.
 7. Herman Wieser van Taalchecken & Bureau van Baaren is momenteel nog bezig met verzamelen van de technische gegevens en heeft het heel druk met zijn bedrijven. Wanneer ik deze binnen heb, kunnen wij doorpakken en elkaar gaan helpen.
 8. Als laatste ben ik ook nog bezig met het opstellen van onderhoudscontracten voor mijn bestaande klanten. Het is even uitzoeken wat er in deze onderhoudscontracten moet komen te staan en wat er binnen het maandelijkse onderhoud valt. Onder andere krijgen klanten de keuze om zelf het beheer uit te voeren of om dit te laten doen door mij voor een vast bedrag per maand. Meer informatie volgt nog.

3.0 Overige zaken en Privé

Michael Pilarczyk – “Your roadmap to Success and Happiness”

Michael Pilarczyk logo
Ondertussen blijf ik na het volgen van de cursus “Your roadmap to Success and Happiness” van Michael Pilarczyk bezig met mijn gezondheid en mijn persoonlijke ontwikkeling. Nogmaals ik heb veel opgestoken van deze cursus en kijk nu anders tegen bepaalde zaken aan. Ik kan iedereen deze cursus aanraden om nieuwe inzichten te krijgen, om je bewust te worden van de dingen die je doet en waarom je ze doen & hoe je je verder kunt ontwikkelen. Ik heb steeds meer vrijheid, structuur, ritme en regelmaat in mijn leven, ondanks de drukte die ik heb tijdens mijn werk. Er valt nog een hoop te leren en te verbeteren maar ik ben goed op weg richting het behalen van mijn (persoonlijke) doelen.
Binnenkort ga ik ook weer verder met het stukje van de cursus waar ik ben blijven hangen en zal ik er tijd voor vrijmaken, mede omdat ik het positieve effect zie van de mindset shift en wat mij deze cursus al heeft gebracht.

Ricardo Bouwmeister – Ri-Athletic

Geregeld spreek ik af met Ricardo Bouwmeister van Ri-Athletic. Ricardo is een oud klasgenoot, personal trainer, een zelfstandig ondernemer en een echte topper waarop je op kunt bouwen. Ook deze maand hebben wij met elkaar afgesproken en gepraat over onder andere het ondernemerschap, we geven elkaar tips, we leren van elkaar, brainstormen over bepaalde onderwerpen en helpen elkaar om te groeien. Daarnaast hebben wij het ook gewoon heel gezellig en praten we over wat we allemaal hebben meegemaakt.

Tom Jansen – Grafisch Ontwerper

Ook ben ik deze maand weer in contact gekomen met Tom Jansen, een professionele grafisch ontwerper die al in mijn netwerk zat. Tom nam met mij contact op voor advies over een bepaalde WordPress website en daar heb ik hem uiteraard graag mee geholpen. We raakte ook aan de praat over hoe het gaat en wat wij de afgelopen tijd allemaal hebben beleefd. Zo kwam er ter sprake dat ik meer wil gaan doen met mijn tekentalent en heeft Tom aangeboden om mij de basiskennis te geven over Adobe Illustrator. Binnenkort gaan wij een middagje inplannen, waar ik veel van kan leren. Zo kan ik mijn tekeningen digitaliseren en voor mijn klanten eventueel logo’s en huisstijlen ontwikkelen. Wanneer ik de basis onder de knie heb dan zal ik zelf verder moeten werken om de ins en outs van programma’s zoals Illustrator te leren kennen. Daarnaast moet ik ook offline blijven tekenen en schilderen. Hierbij wil ik Tom alvast bedanken!

Hailey Loena Bouwmeister

Mijn lieve nichtje Hailey die op 27 februari is geboren ontwikkelt zich super! Ze groeit goed, eet goed, drinkt goed, slaapt goed en huilt niet veel. Kortom het is echt een schatje en is een voorbeeldbaby. Wij zijn allemaal hartstikke trots op haar, op mijn zusje en op mijn zwager. Ik ben een hele blije oom en het is fijn dat ze het alle drie zo goed doen.

sc Elistha – Voetbal

SC Elistha
Ik ben en blijf blij dat ik weer ben begonnen met voetballen. Elistha 4 is een super gezellig team, we zijn lekker in beweging en het is alleen iets minder om op zondag om 8 uur je bed uit te moeten. Op dinsdag en vrijdag train ik mee met het 2e van Elistha, wat ook een leuk team is, mijn conditie het balgevoel en de techniek worden ook steeds weer een stukje beter. Nu weet ik weer wat ik al die jaren heb gemist.

Dutch Comic Con 2017

Dutch Comic Con 2017
Op 25-03-2017 was ik aanwezig bij het jaarlijkse event Dutch Comic Con in de jaarbeurs Utrecht.
Het was een mooie zonnige dag, ik was op pad met een leuke groep mensen, wederom was de sfeer uitstekend en Dutch Comic Con 2017 gaat zeker in de boeken als een geweldig dagje!
Uiteraard waren er veel gave dingen om te zien zoals merchandise, movie props/replica’s, amateur & professionele cosplay, de nieuwste games & consoles, bekende sterren, maar vooral veel leuke mensen die je leert kennen en die volledig zichzelf zijn.
Het grote voordeel van Dutch Comic Con is dat iedereen die daar komt veelal dezelfde interesses heeft, mensen die normaal introvert zijn die leven helemaal op, niemand veroordeeld je, iedereen komt daar om te genieten en om er een fantastische dag te maken.
Kortom het was een echte TOPDAG en volgend jaar zijn wij zeker weer aanwezig!
Bedankt Dutch Comic Con!

Bedankt voor het lezen van deze MediaMaus maart update!

Zoals je hebt kunnen lezen in deze blog, heb ik deze maand een drukke tijd gehad met vele leuke en uitdagende projecten. Daarnaast gaat het mij op privé gebied ook voor de wind en heb ik een aantal mooie dingen meegemaakt die voor altijd bij mij zullen blijven.

Via deze weg wil ik mijn dankbaarheid uitspreken voor de fijne samenwerking met mijn klanten en de complimenten die ik van hun heb mogen ontvangen over zowel de gerealiseerde producten als de samenwerking.

Daarnaast wil ik mijn zakelijke netwerk bedanken voor de fijne gesprekken, de adviezen, het meedenken met de groei van MediaMaus, de hulp bij enkele technische vraagstukken en de mond op mond reclame die ertoe heeft geleid dat ik een aantal nieuwe leads/opdrachten heb gekregen.

Last but not least wil ik mijn dank uitspreken voor mijn kennissen, vrienden en familie die voor mij klaarstaan wanneer ik ze nodig heb, waarmee ik een goed gesprek kan voeren, die ervoor zorgen dat ik mij ontwikkel als persoon en waarmee ik een hele leuke tijd beleef.

Bedankt iedereen!

Gerelateerde Berichten

 • Door Maurice De Busschere  4 Reacties   1
 • Abonnement, Adobe Illustrator, Bootcamp4Kids, Bureau van Baaren, Busch Trading Company, DGOC websites, EquiNL, ExpositieRent, Gifity, Happy Swim, Het Kozijnenhuys, In Kennis, JES Mallorca, Lentiggini, MediaMaus, Michael Pilarczyk, Onderhoudscontract, online marketing, PaardenInzicht, Praktijk Eigenwijs, Ri-Athletic, Roel Huisintveld, sc Elistha, seo zoekmachine optimalisatie, Sport en Massage, SSL certificaat, Taalchecken, The Ambassador House, The Happy Financial, Tom Jansen, Update, Video-Commerce, WordPress website, your roadmap to success and happiness

  4 Comments

  Posted by Herman Wieser on
  • apr 21 2017
  Beantwoorden  
  Prachtverhaal, dank daarvoor!. Ik ben gestopt met BureauvanBaaren.nl en focus op TAALchecken.nl. Info komt eraan, nog even geduld aub. Heb opnieuw een topmaand. Groet!
   Posted by Maurice De Busschere on
   • apr 22 2017
   Beantwoorden  
   Goed om te horen @Herman Wieser en slim om je volledig te focussen op 1 bedrijf. Ik wacht geduldig af. Zoals je kunt lezen, zit ik voorlopig niet zonder werk en wanneer je er klaar voor bent dan hoor ik het graag.
  Posted by Rogier on
  • apr 21 2017
  Beantwoorden  
  Lekker bezig man!
   Posted by Maurice De Busschere on
   • apr 22 2017
   Beantwoorden  
   Bedankt voor je reactie @Rogier en het gaat inderdaad de goede kant op zowel zakelijk als privé.

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *