0616670516

MediaMaus november update

Op 2 december 2013

MediaMaus november update

De maand november is alweer voorbij en het is tijd voor een MediaMaus update. Deze keer gaat de update over de periode van 04-11-13 t/m 29-11-13. Sinds de laatste MediaMaus update van 25-10-13 zijn er in een maand tijd veel werkzaamheden verricht, onderstaand zal ik de belangrijkste onderdelen uitlichten, kort beschrijven wat er is voorgevallen en hoe ik deze gebeurtenissen heb ervaren. In de afgelopen periode zijn er grote stappen gemaakt als het gaat om het creëren van de naamsbekendheid van MediaMaus en het zoekmachine vriendelijk maken van de website.

MediaMaus update

Belangrijkste gebeurtenissen bij MediaMaus

In het onderstaande overzicht wordt er gekeken naar hoe de afgelopen maand is verlopen, welke opmerkelijke gebeurtenissen er hebben plaatsgevonden en hoe ik hiermee ben omgegaan. Veel van de verrichte werkzaamheden behoren tot de opstartfase van MediaMaus en na het afronden van deze taken hoop ik spoedig een aantal opdrachten te mogen realisen.

Blog geschreven na aanleiding van de KvK startersdag op 2 november.

Na aanleiding van de KvK startersdag heb ik al mijn bevindingen en ervaringen verwoord in een uitgebreide blog. Deze blog bestaat uit meerdere delen en weergeeft welke contacten ik heb opgedaan, welke workshops er zijn gevolgd en wat ik heb geleerd van deze dag. Het was een zeer leerzame dag en ik zou ook iedere ondernemer aanraden om deze dag te bezoeken voor relevante informatie en laagdrempelige netwerk mogelijkheden. Wilt je meer weten? Klik dan op de volgende link: KvK Startersdag van 02 november 2013

Naast de blog die is geschreven na aanleiding van de KvK startersdag, heb ik wederom een blog geschreven voor Marketingmed. Deze keer heb ik Linkbuilding behandeld, dit is een onderdeel van SEO zoekmachine optimalisatie. Je kunt de blog lezen door de klikken op de volgende link: Linkbuilding, Backlinks Do’s en Dont’s

Webinars van Erno Hannink gevolgd

Dhr. Erno Hannink is een social media mentor voor coaches waarbij hij onder andere tips geeft voor het effectief inzetten van social media voor organisaties. De webinars die ik heb gevolgd gingen over hoe belangrijk het is om uw doelgroep te bepalen voor uw online communicatie en hoe Facebook effectief kan worden ingezet. Hier zijn veel tips naar voren gekomen die ik zal toepassen op mijn toekomstige social media strategie. Een van de belangrijkste tips die ik heb ontvangen is dat je voor alle online werkzaamheden die je verricht doelen stelt. Zo weet je waar je naartoe werkt en wat je ermee wilt bereiken. Later kun je dan ook meten of je de doelen hebt behaald.

Nieuwe SEO teksten geschreven voor de website met o.a. links en afbeeldingen

Deze maand ben ik voornamelijk bezig geweest met de SEO van de MediaMaus website. Vooraf was er binnen de bestaande teksten rekening gehouden met SEO maar er waren veel verbeteringen mogelijk.
Tevens zijn er nieuwe pagina’s ontwikkeld om in te kunnen spelen op bepaalde zoekwoorden waarop ik gevonden wil worden en om hoger te scoren binnen de Google zoekmachine.

Voordat de nieuwe teksten werden geschreven ben ik gaan kijken naar de zoekwoorden waarop ik gevonden wou worden en hoe ik deze het beste binnen de teksten kon verwerken. Aangezien je per tekst niet teveel zoekwoorden wilt gebruiken is er de keuze gemaakt om nieuwe pagina’s aan te maken en om de verschillende diensten uit te werken.

Voorheen was er alleen een diensten pagina met de website pakketten, nu is er een duidelijke scheiding in de informatie en worden alle diensten individueel behandeld.
Voor de nieuwe pagina’s zijn informatieve teksten geschreven die zoekwoorden bevatten, de klanten helpen bij het maken van een keuze voor één van de diensten en mensen aansporen om contact op te nemen.
Ook zijn de zoekwoorden toegepast op andere SEO elementen zoals alt teksten van afbeeldingen, links, titels, kopjes, meta tags etc.

Het schrijven en online zetten van de teksten heeft veel tijd in beslag genomen maar het resultaat mag er wezen. De website is nu een stuk verbeterd op het gebied van SEO en informatievoorziening, de sitemaps zijn toegevoegd aan Google Analytics en binnenkort hoop ik hoger te ranken op de uitgekozen zoekwoorden.

Onderstaand staan de links naar de nieuwe pagina’s:

Verkoopdocument gemaakt

Om klanten een beter beeld te kunnen schetsen van de diensten van MediaMaus en wat ik voor hun kan betekenen heb ik een verkoop document opgesteld. Hierin staat de belangrijkste informatie over MediaMaus en de verschillende mogelijkheden. Dit document wordt in de toekomst meegenomen naar het intake gesprek met potentiële klanten. Veel van deze informatie komt direct van de website, mocht de klant dus nog niet online hebben gekeken dan is dit een uitstekend document om als leidraad voor het gesprek te gebruiken, om klanten inzicht te geven in de mogelijke diensten van MediaMaus en wat MediaMaus voor hun kan betekenen. Het document is tevens voorzien van voorbeelden en prijsindicaties.

Testomgeving gemaakt in WordPress (multisite)

Om in de toekomst websites te kunnen ontwikkelen zonder dat de klant direct mee kan kijken, was het nodig om een testomgeving klaar te zetten. Om een dergelijke testomgeving te maken ben ik aan de slag gegaan met de WordPress multisite functie. Op deze manier kunnen er meerdere websites draaien op één WordPress installatie. Mocht de klant mee willen kijken met de ontwikkelingen dan kan er gebruik worden gemaakt van de gebruikersinstellingen die in het WordPress CMS zitten. Wanneer de website helemaal is gerealiseerd dan kan deze worden overgezet op het domein van de klant. Nu staat er een testomgeving klaar voor gebruik en is er de ruimte om meerdere websites tegelijkertijd te ontwikkelen.

Nabije toekomstplannen van MediaMaus

In de komende weken zal ik de onderstaande taken uitwerken en ga ik een aantal acties ondernemen om de organisatie te laten groeien. Mocht je nog tips, aanwijzingen of vragen hebben dan kunt je contact opnemen via de “Contact” pagina of onderaan de pagina een reactie geven op dit bericht.

 • Voor de online communicatie van MediaMaus ga ik een social media strategie schrijven en doorvoeren om nog beter in te kunnen spelen op de doelgroep en potentiële klanten.
 • Om meer opdrachten te krijgen zal ik een mail sturen naar potentiële klanten en ga ik telefonische acquisitie plegen aan de hand van een opgesteld belschema.
 • In de komende periode heb ik verschillende afspraken met andere ondernemers in het netwerk om te kijken naar samenwerkingsverbanden waarbij we elkaar kunnen helpen en ondersteunen.
 • Ik ga meerdere blogs schrijven voor Marketingmed zodat de naambekendheid wordt vergroot en om te praten over mij expertise.

Tot slot wil ik aangeven dat er een hoop komt kijken bij het opstarten van een organisatie voordat er effectief kan worden gewerkt aan opdrachten. De voorbereidingen zijn nu voor zover afgerond en ik kan aan de slag met het benaderen van bedrijven. Naast de acquisitie wordt er een social media strategie ontwikkeld zodat er op een gestructureerde manier kan worden omgegaan met de informatievoorziening op social media.
Door mij te blijven focussen, specialiseren, ervaring op te doen en door hard te werken met een positieve instelling wil ik een succes maken van MediaMaus. Mede door de vele ondersteuning uit het sociale netwerk zie ik de toekomst rooskleurig tegemoet.

Bedankt voor het lezen van deze MediaMaus november update. De komende tijd kun je dus op de MediaMaus veel informatie verwachten over SEO zoekmachine optimalisatie en wat de diensten voor jou kunnen betekenen. Ik wens iedereen alvast een fijne Sinterklaas viering en volg MediaMaus online om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Zoek je naar verbetering of vernieuwing van jouw online communicatie? MediaMaus biedt betaalbare up-to-date webdesigns en websites voor ieder budget van een hoge kwaliteit, met een hoge betrokkenheid, 24/7 service, doortastende aanpak, gerealiseerd aan de hand van de wensen van jou en je doelgroep.

Wil je meer informatie? Neemt dan nu geheel vrijblijvend Contact op met Maurice De Busschere van MediaMaus!

Neem contact op!

Deel, volg en like MediaMaus op:

Gerelateerde Berichten

 • Door Maurice De Busschere  0 Reacties   
 • google, kvk startersdag, marketingmed, netwerken, seo zoekmachine optimalisatie, social media strategie, webdesign maken, website maken, wordpress

  0 Comments

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *