0616670516

De nieuwe website van Roel Huisintveld

Op 19 maart 2014

De nieuwe website van Roel Huisintveld

Vol trots presenteer ik de nieuwe website van Roel Huisintveld Zonwering //rhuisintveld.nl ontwikkeld door MediaMaus. Het was een uitdagende opdracht waarbij verschillende horden zijn genomen om tot dit eindresultaat te komen. De website is vernieuwd, zoekmachine vriendelijk en volledig op maat gemaakt.

Roel Huisintveld nam enkele weken geleden contact op met de vraag of ik zijn website zoekmachine vriendelijk wou maken. Uiteindelijk is deze opdracht uitgebreid met onder andere webdesign en website ontwikkeling werkzaamheden.

Roel Huisintveld had zijn website laten ontwikkelen door een andere organisatie. Deze organisatie had de structuur voor de website neergezet, kort uitgelegd hoe Roel Huisintveld de website kon vullen en verwees Roel Huisintveld naar de (Engelse) filmpjes en vervolgens stond de website een jaar online zonder content. Vandaar dat ik de opdracht kreeg om de website te optimaliseren voor de zoekmachines.

Nu was het aan mij de taak om alle wensen van Roel Huisintveld op papier te krijgen, om de website te vullen met de aangeleverde materialen en om de website te optimaliseren voor de zoekmachines (SEO). Tevens moest de website op een andere domein komen te staan en waren er een aantal functionaliteiten die Roel Huisintveld graag op de website zou hebben.

De nieuwe WordPress website van Roel Huisintveld

Onderstaand zal ik een kleine greep uit de belangrijkste acties belichten die ik heb ondernomen om tot het gewenste eindresultaat te komen. Allereerst heb ik met Roel Huisintveld verschillende contactmomenten gehad via het intakegesprek, de mail, telefoon en face to face. Dit is gedaan zodat de website geheel naar wens is ontwikkeld, om de voortgang te bespreken, om geleverde materialen door te nemen en om bevestiging te vragen voor belangrijke wijzigingen.

Nadat alle wensen in kaart waren gebracht en alle materialen waren geleverd, heb ik een zoekwoordenanalyse en concurrentieanalyse gemaakt. Dit is gedaan om een concurrerende zoekmachine optimalisatie door te kunnen voeren binnen de website. Aan de hand van de geleverde materialen, wensen en de SEO werkzaamheden ben ik de website gaan vullen. Hierbij er zijn er ook verschillende Call to action buttons aan de website toegevoegd.

Het vullen van de website verliep vlekkeloos en door de korte lijn richting Roel Huisintveld werd alles naar wens doorgevoerd. Naast het vullen van de website zijn er een aantal functionaliteiten toegevoegd en is er een connectie gemaakt met de verschillende Google diensten zoals Maps, Analytics, Webmaster Tools en Authorship. Met het oog op dit laatste punt en de online zichtbaarheid is er zowel een persoonlijke en bedrijfspagina op Google+ aangemaakt.

Toen de website eenmaal was gevuld werd het tijd om de website over te zetten naar een ander domein. Er was alleen een probleem met het overzetten van de website naar een andere domein. De website stond op een ontwikkelomgeving van de voormalige webdeveloper. Bij het realiseren had men gebruik gemaakt van betaalde plugins en een betaald thema.
Het eerste probleem was dat ik geen admin profiel kon krijgen anders kon ik op de gehele ontwikkelomgeving van de voormalige webdeveloper.
Het tweede probleem was dat ik de website niet 1 op 1 kon overnemen vanwege de licenties die waren gebruikt bij de betaalde plugins en het betaalde thema.

Uiteindelijk heb ik (met behulp van de geleverde bestanden door de voormalige ontwikkelaar) een groot deel van de website kunnen overplaatsen naar het nieuwe domein maar moest ik een oplossing vinden voor de betaalde onderdelen.
Ik heb vervolgens andere plugins gevonden met dezelfde functionaliteiten en het thema van de website heb ik ingekocht, deze heb ik daarna op maat gemaakt voor Roel Huisintveld.

Als laatste heb ik voor het opleveren van de website de laatste technische aanpassingen gedaan aan de website, gecontroleerd of alles goed stond ingesteld binnen het CMS en of de koppelingen met de Google diensten functioneerde.

Nu zijn er nog een aantal werkzaamheden die moeten worden gedaan aan de website.
Aangezien ik de website en de SEO beheer kan ik maandelijks deze verbeteringen/aanpassingen doorvoeren binnen de website. Hierbij hou ik contact met Roel Huisintveld over de voortgang of alles naar wens verloopt.

Bij de oplevering van de website heb ik Roel Huisintveld een aantal dingen uitgelegd om optimaal gebruik te kunnen maken van de website. Hier heb ik het dan over het schrijven van SEO vriendelijke berichten, het plaatsen van zoekmachine vriendelijke afbeeldingen en hoe Roel Huisintveld gebruik kan maken van zijn Google+ account(s). Uiteindelijk heb ik alle bestanden overgedragen op een DvD en is de website online gezet.

De website is een strak en overzichtelijk geheel geworden waar duidelijk de diensten en producten van Roel Huisintveld naar voren komen. Roel Huisintveld was zeer tevreden over het eindresultaat en is benieuwd naar de functionaliteiten die nog op de website komen. Houd de website van Roel Huisintveld in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen en neem contact op met Roel Huisintveld wanneer u interesse heeft in zonwering producten/diensten op maat.

Verder was Roel Huisintveld blij met onze samenwerking en was zeer te spreken over het persoonlijke contact, dat ik de tijd nam om rustig dingen uit te leggen en dat ik gewoon mijzelf ben gebleven. Open en eerlijke communicatie was de sleutel tot dit succes, ook ik ben blij met onze samenwerking en ik hoop dat deze nog jaren mag duren. Tevens ben ik Roel Huisintveld dankbaar voor de mogelijke opdrachten die ik binnenkort mag gaan uitvoeren.

De website is net een dag online en wordt al goed bezocht door de mensen, dat belooft veel goeds voor de toekomst. Ik ben benieuwd naar de resultaten die worden geboekt en hoeveel conversie de website gaat creëren. Het was een zeer geslaagde en leerzame opdracht waarbij ik mij geen betere opdrachtgever had kunnen wensen.

Zoekt je naar verbetering of vernieuwing van je online communicatie? MediaMaus is gespecialiseerd in het maken van unieke en professionele WordPress websites met het toepassen van usability, SEO zoekmachine optimalisatie, social media marketing en de laatste online communicatie/realisatie technieken.

Wilt je meer informatie? Neem dan nu geheel vrijblijvend “Contact” op met
Maurice De Busschere van MediaMaus!

Gerelateerde Berichten

  • Door Maurice De Busschere  0 Reacties   
  • google, Roel Huisintveld, seo zoekmachine optimalisatie, webdesign maken, website maken, wordpress

    0 Comments

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *