0616670516

MediaMaus Werkwijze

MediaMaus

Werkwijze

MediaMaus “WordPress webontwikkeling op maat” is zoals al eerder vermeld op deze website Dé One Stop Shop ter verbetering van jouw online zichtbaarheid. Dit kan ik aan mijn klanten aanbieden door de samenwerking met een aantal professionele partners die over verschillende expertises beschikken op het gebied van online communicatie en online zichtbaarheid. Hierdoor kan ik doelgerichte/effectieve adviezen, producten, diensten en informatie leveren waarmee je direct aan de slag kunt gaan.

“Jouw succes is mijn focus!”

Onderstaand kun je de volledige werkwijze van MediaMaus met betrekking tot het ontwikkelen van een tailor made WordPress website bekijken. Wanneer je bij mij naast het ontwikkelen van een webdesign, een WordPress website en de basis SEO afneemt dan kan de samenwerking net iets anders verlopen dan hier staat beschreven maar in grote lijnen ga ik op de onderstaande manier voor jou aan de slag!

Lees op deze pagina hoe we samen in 15 stappen de weg bewandelen naar jouw online zichtbaarheid!

Stap 1

Het eerste vrijblijvende contactmoment & Intake gesprek

Tijdens het eerste contactmoment wordt er een afspraak gemaakt om een geheel vrijblijvend intake gesprek te houden, dit kan face to face (voorkeur), via Skype, social media, via de mail of de telefoon. Gedurende dit gesprek bekijken we de huidige website en worden alle wensen, doelstellingen & verwachtingen op papier gezet.

Belangrijk is om alvast na te denken over de volgende zaken: wat is het grootste probleem waar je nu mee te maken hebt met betrekking tot de online zichtbaarheid, welk gevoel moet de website uitstralen, welke kleurstelling & lettertypes (huisstijl) moeten er worden toegepast, welke functionaliteiten moeten er binnen de website komen, wie is de beoogde doelgroep, wat is het doel van de website/wat wil je ermee bereiken, welke andere websites spreken je aan, welke andere online activiteiten/producten wil je naast de nieuwe website met zoekmachine optimalisatie gaan uitvoeren, op welke zoektermen zoekt de doelgroep en waarop wil je gevonden worden.

Vanuit jouw wensen en doelstellingen kan ik gelijk de creatieve vertaalslag maken, om zo de juiste digitale communicatie middelen in te kunnen zetten en om te bepalen hoe deze moeten worden ingericht zodat ze het gewenste effect opleveren. Daarnaast voorzie ik je van advies over hoe je het beste gebruik kunt maken van de online communicatie middelen en welke het meeste in het oog springen bij de doelgroep. Uiteraard kijken we ook naar de huidige website en hoe we deze in een nieuw jasje gaan steken.

Stap 2

Offerte schrijven, versturen & akkoord ontvangen van de klant

Op het moment dat alle wensen, doelstellingen, functionaliteiten en verwachtingen duidelijk in kaart zijn gebracht, kan de offerte worden opgemaakt. Binnen de offerte worden de projectafspraken gemaakt, ik beschrijf wat ik precies ga doen en geef hierbij een prijsopgave. De prijsbepaling is afhankelijk van de eerder opgestelde wensen en de uit te voeren taken. Wanneer de offerte klaar is dan stuur ik deze samen met de informatie uit het intake gesprek naar jou. Nadat ik de offerte heb verzonden bel ik even om de offerte door te nemen en om een aantal zaken toe te lichten. Aan de hand van de eventuele feedback zal ik de offerte aanpassen en nogmaals versturen. Voordat ik start met het uitvoeren van de werkzaamheden moet de klant wel eerst akkoord gaan met de offerte.

MediaMaus Online Succes

Stap 3

Afhankelijk van de wensen enkele partners inschakelen

Mocht je naast een nieuw webdesign, WordPress website en de basis SEO nog gebruik willen maken van de andere diensten die ik samen met mijn partners lever? Dan zal ik contact opnemen met 1 van de experts binnen mijn netwerk die het beste de beoogde werkzaamheden voor jou kan ontwikkelen.
Je kunt ervoor kiezen om tijdens het eerste contactmoment aan te geven wat je zou willen laten realiseren, zodat ik ervoor kan zorgen dat de desbetreffende partner aanwezig is bij het intake gesprek.
De tweede optie is dat ik na het intake gesprek contact opneem met een partner en dat ik ze informeer over de wensen. Op deze manier kan de desbetreffende partner zijn aandeel in de werkzaamheden binnen de offerte plaatsen en de kosten in kaart kan brengen. Mocht je nog vragen hebben dan kan ik deze te allen tijde natuurlijk even toelichten.

MediaMaus Zoekmachine Optimalisatie

Stap 4

Webdesign realisatie

Na de goedkeuring en ondertekening van de offerte kan ik starten met het realiseren van de opdracht. Voor het realiseren van het webdesign hebben we jouw wensen op papier gezet en ga ik ervoor zorgen dat het webdesign aansluit op de huisstijl van jouw bedrijf.
Hiervoor zou ik wel alvast een grote afbeelding van het logo willen hebben en een aantal producten zoals brochures of afbeeldingen die worden gebruikt voor het promoten van jouw bedrijf. Mocht je al een andere website hebben dan kan ik hier natuurlijk ook gebruik van maken.
Ondertussen kun je alvast beginnen met het verzamelen en aanleveren van de content die op de website moet komen te staan zoals brochures, teksten, afbeeldingen, video’s etc.
Wanneer het website ontwerp klaar is, ontvang je van mij een .pdf document of een afbeelding van het webdesign en maken we een afspraak om het WordPress webdesign door te nemen.
Eventueel is het mogelijk om bepaalde elementen van andere websites toe te voegen aan het design.
Belangrijk hierbij is dat we er geen kermis van maken met veel bewegende elementen en zaken die de aandacht afleiden van wat je wil communiceren naar je doelgroep. Focus in de online communicatie richting de doelgroep is namelijk essentieel en dat begint met het webdesign.
Uiteraard wordt er binnen het webdesign al gekeken naar de zoekmachine optimalisatie en naar de gebruiksvriendelijkheid van het nieuwe online platform.
Vervolgens pas ik het webdesign nog 1 keer aan op basis van de verkregen feedback en verzend ik het uiteindelijke design. Wanneer je akkoord gaat met het webdesign dan kan ik een start maken met het bouwen van de nieuwe WordPress website of WooCommerce webshop.

Stap 5

SEO zoekmachine optimalisatie onderzoek

Tijdens de ontwikkeling van het webdesign ga ik ook aan de slag met het uitvoeren van een zoektermenonderzoek. Dit doe ik op basis van de zoektermen die ik van jou heb mogen ontvangen, waar je graag op gevonden zou willen worden en waar de beoogde doelgroep op zoekt. Hierbij kun je denken aan variaties op de bedrijfsnaam, productnamen, diensten, zaken die het bedrijf uniek maken en waarmee je met de kop boven het maaiveld uitsteekt. Tevens kijk ik bij de concurrenten voor zoektermen die we kunnen toepassen binnen de WordPress website of WooCommerce webshop.
Een gedegen SEO zoekmachine optimalisatie onderzoek is een essentiële basis voor de online vindbaarheid en de ranking binnen de zoekmachines. Naast de zoektermen worden ook andere SEO eigenschappen op het nieuwe online platform toegepast die de zoekmachine ranking beïnvloeden.
Tijdens het gehele ontwikkelingsproces wordt er rekening gehouden met de zoekmachine optimalisatie in de code, de teksten, de afbeeldingen etc. en met de overige ranking factoren die Google gebruikt.

Stap 6

Inrichten van de hostingomgeving

Bij het bouwen van het nieuwe online platform beginnen we met de inrichting van de hostingomgeving, dit kan een bestaande hostingomgeving zijn, een nieuwe omgeving of de ontwikkelomgeving van MediaMaus (Meer informatie hierover vindt je bij het onderdeel onderhoud & beheer). Hierbij is het wel wenselijk om ook een SSL certificaat toe te voegen aan jouw online platform voor een extra beveiligde verbinding.

MediaMaus One Stop Shop

Stap 7

WordPress website realisatie

Vervolgens begin ik met een kale opzet van WordPress en de installatie/configuratie van de plugins. Nadat alle vooraf goedgekeurde plugins zijn geïnstalleerd en functioneren, wordt het ingekochte thema geïnstalleerd dat ik ga omvormen (Meer informatie over dit onderwerp vindt je op de pagina WordPress Webdesign).Als klant wordt je betrokken bij het hele realisatieproces, is er transparantie in zowel de ontwikkeling van de website als in de communicatie. Zo zorg ik ervoor dat deze naadloos aansluit op jouw huisstijl, het gerealiseerde webdesign en de eerder geformuleerde functionaliteiten, wensen en verwachtingen.

Stap 8

Website vullen met aangeleverde content en feedback leveren

Op het moment dat het webdesign is doorgevoerd, alle pagina’s zijn gemaakt en de functionaliteiten binnen de nieuwe WordPress website staan, dan wordt de website deel gevuld met de door jou aangeleverde content. Je kunt bij mij ook terecht voor advies met betrekking tot de content, waarbij ik direct rekening houd met onder andere de zoekmachine optimalisatie, de doelstellingen, wensen en de beoogde doelgroep.
Wanneer ik de website deels heb gevuld ontvang je van mij een URL via de mail en kun je daarna meekijken met het prototype van de nieuwe WordPress website. Van mij krijg je vervolgens ook het verzoek om de website te testen en om feedback te leveren, zodat deze na de aanpassingen aan alle verwachtingen voldoet.

Stap 9

Website vullen en laatste correctieronde

Na het doorvoeren van de voorgaande aanpassingen gaan we samen de website verder vullen, zo krijg je al enige ervaring met het werken met WordPress, je kunt direct vragen stellen, ik geef advies over hoe de content het beste op de website kan komen te staan en je kunt zo pagina’s/berichten geheel naar eigen smaak vullen. Wanneer de nieuwe WordPress website of WooCommerce webshop is gevuld dan testen we de website en volgt de laatste correctieronde voor feedback. Aan de hand van deze feedback zet ik de puntjes op de i en moet de website aan alle vooraf opgestelde wensen, doelstellingen en verwachtingen voldoen.

Stap 10

Website verhuizen en live zetten

Na de laatste correctieronde en de laatste aanpassingen wordt je gevraagd of je akkoord gaat met de nieuwe WordPress website of WooCommerce webshop. Wanneer je akkoord gaat met het ontwikkelde platform dan verhuizen we hem naar de live omgeving (dit is afhankelijk van waar de website is gebouwd, zie punt 6 hosting). Heb je nog een oude website staan, dan wordt deze opgeslagen zodat je deze kunt bewaren. Vervolgens wordt de nieuwe WordPress website of WooCommerce webshop nog een laatste keer getest op de nieuwe omgeving en rond ik de productie van de website af.

Stap 11

Aanmelden bij de Google diensten

Voor de oplevering van de website zal ik de nieuwe WordPress website of WooCommerce webshop verder zoekmachine vriendelijk maken door de laatste hand te leggen aan de (SEO) zoekmachine optimalisatie en door het online platform aan te melden bij verschillende Google diensten. Hier heb ik dan over diensten zoals Google Analytics, Google Mijn Bedrijf, Google Maps, Google Webmaster Tools, Google Shopping, Google Diplay netwerk, Google Plus, Google Adwords en Google Merchant Center. Google heeft wel enige tijd nodig om een website te indexeren maar je kunt meestal al wel na 3 weken zien hoe de website wordt geïndexeerd binnen de zoekmachines en hoeveel unieke bezoekers de website heeft. Ik zal er voor zorgen dat je als klant ook inzage hebt in de statistieken binnen Google Analytics. Je kunt niemand garanderen om op de eerste pagina van Google te komen maar de intentie om dit te realiseren is er natuurlijk altijd bij iedere website.

Stap 12

Overige diensten

Aan het begin van het project worden er natuurlijk ook een aantal afspraken gemaakt met de samenwerkingspartners die de overige diensten leveren zoals: Grafische diensten, een WooCommerce webshop, SEO Zoekmachine Optimalisatie, Social Media, Online Marketing (SEA/SEM) etc. De communicatie over de diensten en de voortgang daarvan loopt gedurende het project via de partners maar ik blijf graag het eerste aanspreekpunt. Daarnaast blijf ik graag op de hoogte van de ontwikkelingen en de onderlinge communicatie. Mijn doel is ook om tijdens een project alle partijen te betrekken bij de ontwikkeling. Dit doe ik om miscommunicaties te voorkomen plus ik kan ook nog een hoop van leren van de samenwerkingspartners en de verschillende expertises waarover ze beschikken.
Na de realisatie van het project maken we afspraken over hoe je inzicht kunt krijgen in de resultaten/statistieken van de overige online marketing gerelateerde diensten die zijn ontwikkeld door mijn samenwerkingspartners en hoe de samenwerking in de toekomst gaat verlopen.

Stap 13

Oplevering & Facturatie

Voor de oplevering van de nieuwe WordPress website en/of WooCommerce webshop maak ik graag een afspraak, aangezien ik dit het liefste face to face doe wanneer je voor een langere periode samenwerkt, dit vind ik wel zo netjes en er is direct een mogelijkheid om vragen te stellen of om feedback te geven. Ook zie ik graag de reactie van een klant wanneer deze de ontwikkelde producten ziet en successen moet je even beklinken.
Tijdens deze afspraak overhandig ik een DVD (geheel in de huisstijl van de het gerealiseerde project) met alle informatie, een backup van de oude website en van de nieuwe website. Tevens krijg je van mij een uitleg op locatie voor het gebruik van de WordPress website of WooCommerce webshop en geeft ik tips met betrekking tot wat je verder allemaal kunt doen om de online zichtbaarheid te verbeteren.
Bij vragen of andere zaken kun je natuurlijk ook gebruik maken van de 24/7 service via de mail of telefoon. Als laatste zou ik ook graag een recensie willen ontvangen over onder andere de samenwerking en eindresultaten.

Voor het opleveren van de nieuwe WordPress website en/of andere producten zal de factuur worden opgemaakt en wordt deze naar jou verzonden, de prijs bepalen we voor de start van het project binnen de offerte. De hoogte van de kosten zijn natuurlijk afhankelijk van de grootte van de opdracht en de diensten die worden afgenomen. Mocht het beter uitkomen dan kunnen we van te voren ook afspreken om het in termijnen te factureren.

MediaMaus Onderhoud & Beheer

Stap 14

Onderhoud en beheer

Voor het onderhoud en het beheer van het nieuwe online platform zijn er 3 opties waarvan je gebruik kunt maken:

Optie 1 is dat je zelf het beheer van de website op je neemt of dat je het laat doen door een werknemer/kennis met WordPress ervaring en dat je mij inschakelt voor technische ondersteuning, hierbij maken we dan wel op basis van de werkzaamheden een prijsafspraak (€50,- per uur, excl. BTW). Mocht je echter geen verstand van hebben van het beheer & onderhoud van een WordPress website dan kan dit mogelijk leiden tot beveiligingslekken of dat de website crasht.

Optie 2 is dat je de hosting bij 1 van mijn partners afneemt en mij de website laat beheren/onderhouden. Dit heeft als voordelen dat je maandelijks een vast bedrag betaald voor de hosting en het onderhoud, de website is te allen tijde up to date, sterk beveiligd, er worden dagelijks backups gemaakt zodat je nooit data zal verliezen en jij kunt je volledig focussen op de inhoud.
Tevens heb je hierbij technische ondersteuning en gerichte adviezen ter verbetering van de online zichtbaarheid van zowel de hostingpartij als van mij.

Optie 3 is dat je het beheer en onderhoud door mij laat doen. Naast het onderhoud & beheer pas ik ook nieuwe technieken en trends toe (in overleg) om de online zichtbaarheid te vergroten. Ik evalueer maandelijks hoe de website draait en mocht ik verbeterpunten zien dan voorzie ik je van advies en in overleg voer ik de werkzaamheden uit.

Wanneer je ervoor kiest om gebruik te willen maken van optie 2 of optie 3 dan stellen we na de afronding van het project een onderhoudscontract op. Hierin staat wat ik ga doen qua onderhoud & beheer, wat je van mij kunt verwachten en wat de maandelijkse kosten zijn. Op het moment dat je akkoord gaat met het onderhoudscontract voor 1 jaar dan maken we een afspraak om hem te ondertekenen zal ik het beheer op mij nemen.

Stap 15

Service, kwaliteit & trends

Bij nieuwe ontwikkelingen, producten, diensten en trends breng ik mijn klanten op de hoogte en in overleg voeren we de vernieuwingen door. De eerste 4 weken na de oplevering van de website zijn kleine aanpassingen gratis, ik sta 24/7 klaar voor mijn klanten bij vragen en om advies te geven.
Daarnaast zijn de producten & diensten die ik lever van een hoogstaande kwaliteit en ik zal er ook alles aan doen om de kwaliteit van jouw online zichtbaarheid en de verbinding met jouw doelgroep te waarborgen.
Na 3 maanden evalueren we gezamenlijk hoe de WordPress website of WooCommerce webshop ervoor staat, hoe de zaken lopen nadat je bij mij producten en/of diensten hebt afgenomen en waar er eventueel nog verbeterpunten zijn.
Heb je grote aanpassingen of wil je nieuwe functionaliteiten binnen de WordPress website of WooCommerce webshop dan maak ik graag een afspraak om deze zaken duidelijk op papier te zetten. Zo kan ik kijken hoeveel tijd mij dit gaat kosten en wordt er een uurloon van €50,- in rekening gebracht (exclusief BTW).

Maurice De Busschere fotoNa het lezen van de bovenstaande informatie heb je nu een beeld bij hoe ik te werk ga bij het ontwikkelen van een WordPress website op maat. Daarnaast staat er duidelijk beschrijven wat je van mij & mijn samenwerkingspartners kunt verwachten, de mate waarin je wordt betrokken bij het ontwikkelproces en wat er van jou wordt verwacht als klant. Gedurende het gehele ontwikkelproces houden we nauw contact over de voortgang en zullen we alles in samenspraak realiseren. Zo zorg ik ervoor dat de gerealiseerde diensten aan alle wensen voldoen en dat de online zichtbaarheid/vindbaarheid wordt verbeterd.
Ter voorbereiding op ons gesprek kun je aan de hand van de voorgaande teksten wellicht al een aantal beslissingen maken, zodat we na ons gesprek direct spijkers met koppen kunnen slaan en jouw online zichtbaarheid onder handen kunnen nemen.

Ik vertrouw erop dat ik je hierbij voldoende heb geïnformeerd over de werkwijze van MediaMaus. Mocht je nog vragen of onduidelijkheden hebben dan bestaat er natuurlijk altijd nog de mogelijkheid om even contact op te nemen, ik beantwoord graag al jouw vragen en sta klaar om je te voorzien van advies.

Mocht je na het lezen van de voorgaande teksten overtuigd zijn van MediaMaus en samen met mij een uitdagende opdracht willen realiseren ter verbetering van de online zichtbaarheid? Neem geheel vrijblijvend contact op en dan gaan we samen aan het werk om jouw WordPress website op topniveau te laten bewegen over het internet.

Je zoekt een one stop shop voor o.a. WordPress websites, WooCommerce webshops, SEO, Social Media en online marketing?

Neem Contact Op!